Winkelen in Marrakech

De ultieme "Marrakech Shopping Experience" heeft u zonder twijfel in de Souk. In deze gigantische wirwar van straatjes en steegjes vindt u winkeltjes de leukste spullen, van kleding en juwelen, tot lederwaren, keramiek en meubeltjes. Als u iets leuks tegenkomt, vergeet dan vooral niet af te dingen.

Daarnaast zijn er nog heel wat marktpleintjes waar onder andere tal van lantaarns en luchters verkocht worden, maar ook de meest uiteenlopende specerijen en parfums, juwelen en keramiekwerk. Ook telt de stad een aantal interessante antiekwinkels waar je onder andere oude tapijten en stoffen en heel wat uiteenlopende kunstschatten, van miniatuurbeeldjes tot prachtige kandelaars kunt kopen.

Aan de Avenue Mohammed V vindt u het door de overheid gerunde Ensembel Artisanal, een kleine winkelgalerij waar u handwerk van uitstekende kwaliteit kunt aanschaffen tegen een redelijke -zij het vastgestelde- prijs.

In de modernere wijk Gueliz, bij de Rue de la Liberté, vindt u diverse chique boetiekjes. Rondom de Rue Yougoslavie en het Abdel Moumen ben Ali-plein bevinden zich diverse galerieën en boekenwinkels met ook Engelstalige boeken.