Historisch Vilnius met vele bezienswaardigheden.

De belangrijkste attractie van Vilnius is de historische binnenstad met veel kleine steegjes en kerken, gebouwd in verschillende stijlen. Verder vindt u in de stad ook veel bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De belangrijkste attractie is de historische binnenstad met veel kleine steegjes en kerken. De stad is in het bezit van heel veel oude kerken, gebouwd in verschillende stijlen tussen 1400-1800. Geen enkele stad in Oost-Europa is in het bezit van zoveel unieke kerken. Verder vindt u in de stad ook veel oude klassieke gebouwen. Het oude centrum staat zelfs op de lijst van UNESCO vanwege de grote diversiteit aan architectuur en bouwstijlen.

Vilnius

Bezienswaardigheden

Artillerie Bastion

Artillerie Bastion is gebouwd in de zeventiende eeuw om Vilnius te beschermen tegen aanvallen van Zweden en Russen. Het gebouw doet nu dienst als museum, u vindt hier onder andere pantsers en kanonnen.

Lees meer

Gediminas kasteel

Het Gediminas kasteel is het symbool van de stad. In het gebouw is nu een etnografisch en historisch museum gevestigd.

Lees meer

Kathedraal van Vilnius

Op de kathedraal zijn 3 standbeelden geplaatst. In het gebouw vindt u verschillende kunstwerken van de 16e tot 19e eeuw.

Lees meer

KGB-Museum

In het museum zijn de cellen te vinden, waar duizenden Litouwers hebben vastgezeten voordat ze werden gedeporteerd. Er worden rondleidingen gegeven door een gids die het zelf allemaal heeft meegemaakt.

Lees meer

Presidentieel Paleis

Het paleis heeft vroeger veel verschillende functies gehad, maar tegenwoordig is het het officiële verblijf van de president. Het neoklassieke gebouw bestaat uit twee verdiepingen.

Lees meer

Sint Petrus en Paulus kerk

De kerk is gebouwd in de vorm van een Latijns kruis met koepel en twee torentjes. Het interieur van de kerk is werkelijk adembenemend mooi.

Lees meer

St. Anne kerk

Deze kerk is één van de mooiste gebouwen en een symbool van Vilnius. Het is een gotisch meesterwerk, gebouwd met 33 soorten stenen en heeft prachtige torenspitsen met metalen kruizen.

Lees meer

Televisietoren

Geniet van een spectaculair uitzicht over de stad!! De toren is met een lengte van 326,5 meter een van de grootste van Europa. U kunt hier een museum bezichtigen over de strijd voor afsplitsing van de Sovjet-Unie.

Lees meer