Plan uw Stedentrip Warschau

De historische bezienswaardigheden van Warschau

Het moderne stadscentrum van Warschau biedt de belangrijkste bezienswaardigheden met langs de bekende koninklijke weg veel historische kerken, paleizen, galerieën en musea. Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden tips voor een weekend Warschau.

Dwalen door Warschau, het wonder van Polen

Wie door Warschau dwaalt, kan zich moeilijk voorstellen dat de Poolse hoofdstad er bijna niet meer was geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog greep de verwoesting om zich heen. Gelukkig hielden de Polen teveel van hun stad om hem op te geven en werd Warschau na de oorlog met man en macht heropgebouwd. Nu staat het oude centrum, Stare Miasto, op de Werelderfgoedlijst. Veel belangrijke bezienswaardigheden van Warschau bevinden zich hier, zoals het Koninklijk Paleis en de Johanneskathedraal. Ook het grote marktplein Rynek Starego Miasta, omringd door fraaie huizen met knusse rode pannendaken, maakt deel uit van de oude stad.

Als een vorst in Warschau langs de Koninklijke Route

Er is geen stadsplattegrond van Warschau te vinden waarop de Koninklijke Route niet staat aangegeven. Deze tien kilometer lange route, die vanuit de oude stad door eindeloze straten naar het zuiden voert, was ooit zeer geliefd bij inwoners uit de hoogste klassen. Treedt in hun voetsporen en loop helemaal door tot aan het Wilanówpaleis, een van de weinige bouwwerken die niet sneuvelden in WO II. Omdat langs de Koninklijke Route veel belangrijke highlights van Warschau te vinden zijn, is dit traject zeer geliefd bij stedentrippers. Zo liggen de universiteit en de stijlvolle Visitandinnenkerk aan de route, en bezoekt u er talrijke monumenten en parken.

Waar vindt u de meest authentieke bezienswaardigheden van Warschau?

Van oudsher beschikten de Poolse dames en heren van stand over prachtige paleizen en huizen. Daar hoorden natuurlijk parken en tuinen bij. Een park dat redelijk ongeschonden door de oorlog kwam omdat de nazi’s het gebruikten om kwartier te maken, is het Lazienkipark. Hier vindt u een aantal authentieke bezienswaardigheden van Warschau, zoals het paleis Palac Myslewicki, de witte villa van de koning en de oude Orangerie met zijn originele houten theater. Van een geheel andere orde, maar ook zeer authentiek, is het Paleis van Cultuur en Wetenschap in het midden van Warschau. Deze meer dan 200 meter hoge, blokkige toren was na de oorlog een cadeau van de communisten. Ga naar het terras op hoogte en blik ver uit over de stad.

Hotelaanbod Warschau

Warschau

Metropol

Zeer centraal gelegen hotel met fijne kamers en een prima service. Een uitstekende uitvalsbasis voor uw verblijf in deze indrukwekkende stad met z'n vele bezienswaardigheden.

8,0
3 dagen vanaf
€ 344,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Warschau
Onze tip

Hotel Gromada Warszawa Centrum

Een prima hotel in het centrum van Warschau met een 3- en 4-kamers. De beroemde straat Nowy Swiat ligt op 400 meter van het hotel vandaan. Een goed uitgangspunt om de stad te verkennen.

Probeer een andere periode, of klik door naar de hotelinformatie om de beschikbaarheid te bekijken.
Bekijk details
Warschau

Hotel MDM City Centre

Prettig en comfortabel 3-sterrenhotel in het levendige centrum van Warschau. Goede prijs-kwaliteitverhouding!

8,5
Probeer een andere periode, of klik door naar de hotelinformatie om de beschikbaarheid te bekijken.
Bekijk details
Warschau
Beste beoordeling

Hotel Polonia Palace

Een elegant en stijlvol hotel met een lange historie, gevestigd in een monumentaal Beaux Arts-gebouw. Vlak na de Tweede Wereldoorlog huisvestte het meerdere ambassades en consulaten.

10,0
Probeer een andere periode, of klik door naar de hotelinformatie om de beschikbaarheid te bekijken.
Bekijk details
Warschau
Voordeligste keus

A&O Warszawa Wola

Verzorgd budgethotel aan de rand van het centrum van Warschau.

3 dagen vanaf
€ 299,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Warschau

Arche Hotel Geologiczna

Zeer fraai driesterrenhotel in moderne industrial stijl met ruime kamers.

3 dagen vanaf
€ 346,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

City Sightseeing Tour (hop on/hop off)

De beste manier om de stad te ontdekken.

vanaf
€ 23,- per persoon