Warschau biedt interessante bezienswaardigheden.

Het moderne stadscentrum van Warschau biedt de belangrijkste bezienswaardigheden met langs de bekende koninklijke weg veel historische kerken, paleizen, galerieën en musea.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Tijdens de tweede wereldoorlog raakte het historische centrum van Warschau ernstig beschadigd. Na de oorlog werd gewerkt aan de reconstructie van de 700 jaar oude gebouwen. Deze klus is zeker goed geslaagd want Warschau kreeg een plaats op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het westelijke gebied aan de linkerzijde van de rivier bevat het moderne stadscentrum en de oude stad in het noorden. Hier vindt u bijna alle belangrijke bezienswaardigheden en genoeg leuke cafés en restaurants. Langs de koninklijke weg vindt u aan weerszijde veel kerken, paleizen, galerieën en musea. Een aanrader om een eerste indruk te krijgen van de stad is om met een rijtuig, bespannen met paard, een rit door de stad te maken. De goedkoopste en makkelijkste manier om de stad te verkennen is met de Warschau Tourist Card. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en u krijgt gratis toegang tot veel musea.

Warschau

Bezienswaardigheden

Historisch museum

Dit museum vertelt u meer over de tweede wereldoorlog, alle verwoestingen die hierdoor zijn ontstaan en de wederopbouw van de stad. .

Lees meer

Lazienkipark

Een van de mooiste parken van de stad met een oppervlakte van 73 hectare. Het park werd aangelegd door de laatste koning ‘Stanislaw Poniatowski’, eind 18de eeuw.

Lees meer

Palac Kultury i Nauki

Dit Paleis van Cultuur en Wetenschappen is een geschenk van Stalin in de jaren 50 en nu een herkenningspunt van de stad. .

Lees meer

St. Johanneskathedraal

Deze kathedraal kunt u uitstekend bezoeken in combinatie met het koninklijke paleis. De kathedraal is namelijk met een overdekte voetgangersbrug verbonden met het paleis.

Lees meer

Zamek Krolewski

Het koninklijke paleis is een absolute aanrader. Toen het paleis in de Tweede Wereldoorlog vernietigd werd zijn veel voorwerpen uit de puinhoop gehaald en gebruikt bij de reconstructie.

Lees meer