Uitzicht over stad

Ontdek de mooiste steden aan zee met een nachtje weg

Culturele bezienswaardigheden, culinaire geneugten, uitgaansgelegenheden en dan ook nog naar het strand … ? Dat kan! Een trip naar een ‘strand- stad’ is een goed idee voor een paar nachtjes weg aan zee. Wij lichten er 3 verrassende bestemmingen voor je uit: Valencia, New York en Dublin.

Zee en cultuur in Valencia

De combinatie van stranden, architectonische hoogstandjes en barokke kerken geven Valencia een bijzonder uiterlijk. De stad dankt haar Mediterrane karakter aan de zee, de vele bars en de brede stranden. Tijdens je reis naar Valencia is het ideaal om een fiets te huren. Het is een fietsstad bij uitstek. Heerlijk uitwaaien in de zon op de fiets langs de zee. Een aanrader is Paella eten aan de boulevard van het strand met zijn vele restaurantjes. Of gewoon lekker liggen op het strand en zonnebaden. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden bij een paar nachtjes weg aan de middellandse zee. Er valt hier genoeg te ontdekken onder de Spaanse zon!

Valancia strand

Wat maakt zee bij New York speciaal?

New York is geweldig in alle jaargetijden, maar zomer geeft toch wel net even die heerlijke extra ‘touch’! Stel je eens voor… fietsen in Central Park, even stoppen, genieten van de zon, picknicken met een originele ‘hotdog’ en misschien even de ogen sluiten. Of mensen kijken, ook altijd een aantrekkelijke bezigheid. Want neem maar gerust van ons aan, in Central Park valt genoeg te zien en te beleven. Geniet van het water en ga vooral het Vrijheidsbeeld op Ellis Island zien. Op de ferry in de zomer is een verfrissend moment. Zomer in New York kan namelijk best warm zijn. Of, ook een goed idee, iets verder varen naar Staten Island. Bijzonder genoeg kost de ferry niets! Een goedkope manier om de skyline van Manhattan te bewonderen. New York here we come! Laat de zomer maar komen.

NYC Park

Wandelschoenen mee naar Dublin

Over een pint of Guinness meeluisteren naar sterke Ierse verhalen, dat kan zomaar, wanneer je gezellig bent aangeschoven aan de bar van één van de 800 pubs die Dublin rijk is. De stad heeft vele prachtige monumentale panden, zoals Dublin Castle, de kathedralen van Christchurch en Trinity College. Kloppend hart van het bruisende straatleven vormen O’Çonnell Street en Grafon Street. De Dubliner kent oprechte liefde voor de zee. Neem daarom voor een puur Iers gevoel de wandelschoenen mee. Zo bent je met je stedentrip naar Dublin een paar nachtjes weg aan zee. Met de trein ben je in een klein half uurtje het stadsgewoel uit en sta je oog in oog met de natuur. Eén van de parels is het gezellige vissersdorpjes Howth. De Howth Head Loop is een prachtige wandeling. Nadat je letterlijk en figuurlijk bent uitgewaaid, kun je jezelf trakteren op een lunch in Wrights of Howth. Kortom, Dublin is meer dan stad alleen.