Andalusie

Deze steden wil je niet missen tijdens je vakantie in Andalusië

Voel je ook gelijk vakantiekriebels, alleen al bij het horen van de naam Andalusië? Hier vind je een mix van strand, cultuur en geschiedenis in altijd zonnig Málaga, temperamentvol Sevilla, koninklijk Córdoba, of mystiek Granada. Een vakantiebestemming voor alle jaargetijden. Een beter idee kun je bijna niet verzinnen!

De flamboyante hoofdstad Sevilla

Sevilla, een geweldige stad waar de Moorse invloeden je tegemoet stralen. Hier moet je gewoon dwalen door de smalle en kleurrijke straatjes. Laat je niet leiden door een plattegrond, maar onderga het gewoon. Geef je ogen goed de kost, geniet van de prachtige Moorse stijl die zo duidelijk zichtbaar is en ervaar de Spaanse levensstijl die hier goed waarneembaar is. Natuurlijk bezoek je het Real Alcazar en het romantische Maria Luis Park. Haal een paar keer diep adem en beklim de trappen van de enorme klokkentoren La Giralda. Het is even klimmen, maar eenmaal boven, beneemt het uitzicht je dan ook letterlijk en figuurlijk de adem. Voor een ultiem chill moment ga je naar de wijk Santa Cruz. Heerlijke terrasjes vind je hier en hier kun je werkelijk genieten van Andalusië op zijn best.

Sevilla

Waar denk je aan bij Málaga?

Aan zon zee en strand zeker. Maar wist je dat Málaga veel meer te bieden heeft dan dat?  De binnenstad achter de haven heeft sfeervolle straatjes, pleintjes en monumenten en kent een levendige cafécultuur en uitstekende boetiekjes om heerlijk te shoppen. De Moorse burcht Alcazaba is letterlijk een toeristisch hoogtepunt van de stad, daar kun je niet omheen.

De beroemde schilder Picasso is geboren in Málaga. Niet alleen kun je een deel van de collectie bewonderen in het museum, ook zijn geboortehuis (Plaza de la Merced 15) is te bezoeken, als je het leuk vindt om te zien hoe Picasso zijn kindertijd heeft doorgebracht.  Natuurlijk zien we de grote bonussen niet over het hoofd: strand en uitgaan! Je vindt maar liefst 16 stranden langs een 14 kilometer lange kuststrook. Op elk strand vind je strandpaviljoens, waar je een verkoelende sangria of een biertje kunt drinken. Doe eens gek, en kies voor het uitgaan een keer niet de toeristische zone, maar de zone voor de locals. Daar proef je pas echt de typische sfeer van Andalusië!

Malaga

En dan nog Granada en Cordoba

Moorse mystiek ten top in Alhambra. Wereldberoemd is dit enig overgebleven Moorse paleizencomplex van Spanje in Granada! Zo imposant, in een prachtig decor aan de voet van de Sierra Nevada. Let op dat je tevoren wel reserveert als besluit dat je Alhambra wilt bezoeken. Per dag worden namelijk maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Het zou jammer zijn als je je op een bezoek hebt verheugd en je staat dan letterlijk voor een gesloten deur. En Cordoba – ook al zo’n magische stad die je verbeelding overstijgt – herbergt de koninklijke residentie van Alcazar los Reyes. Net als in Sevilla, kun je ook hier fantastisch dwalen en je laten verrassen door wat je tegenkomt. Granada, Cordoba en Sevilla worden ook wel ‘de gouden driehoek’ genoemd. Nog niet gezegd, maar niet onbelangrijk detail is dat de Andalusische steden één grote gemene deler hebben, en die is dat je er de heerlijkste tapas kunt eten.

Granada

Krijg je ook al trek om tapas te gaan eten in Andalusië?