3 Steden voor een ontspannen weekendje weg

Het leuke van een stedentrip is, dat je met een paar dagen al meer dan 100% vakantiegevoel hebt. Even in een totaal andere wereld. En die andere wereld ligt vaak dichterbij dan je denkt. Wat te denken van Barcelona, een mix van cultuur en strand. Liever wat meer stijl in de de energieke metropool Milaan? Of Lissabon, de bezielde maar vrolijke hoofdstad van Portugal. Wij hebben de aantrekkingskracht van deze 3 steden voor je op een rijtje gezet.

Barcelona vanaf een loungebedje

Van Barcelona krijg je nooit genoeg. Tijdens een weekendje weg in deze mediterrane stad valt zoveel te beleven, dat je je beslist niet zult vervelen. Barcelona heeft eigenlijk alle ingrediënten om tot een geweldige stedentrip te komen. Er is volop cultuur en bijzondere architectuur, je vindt er een bruisend uitgaansleven, de Catalaanse keuken is er één om de vingers bij af te likken en tot slot, Barcelona is de stad van Gaudí en Miró. Eén van de leuke extraatjes van Barcelona is natuurlijk het strand. Zowel de aan zee gelegen wijk Barceloneta, als de haven Port Olimpic, zijn voor de Olympische Spelen in 1992 voor miljoenen opgeknapt en zijn nu ideale plekken om van het leven te genieten. Talrijke restaurantjes, hippe clubs, drukke flaneer boulevard, loungebedjes op het strand. Kortom, geniet en leef als een echte Spanjaard. Met deze bestanddelen kan een stedentrip natuurlijk niet meer mislukken. Que la vida mediterana empieze!

Barcelona park

Relaxen in het bezielde Lissabon

Een prachtige mix van oud en nieuw. Historische wijken, ouderwetse trammetjes en fadomuziek, maar ook hippe restaurants, coole winkels en een bruisend nachtleven. De bezielde maar vrolijke hoofdstad van Portugal wordt ook wel de stad van vergezichten genoemd vanwege haar ligging op zeven heuvels. Lissabon leent zich voor een heerlijk relaxte stedentrip. Overdag kun je volop cultuur snuiven, of genieten van de vele moderne en gevarieerde winkels en ‘s avonds ontdek je het bruisende nachtleven in de moorse wijk Bairro Alto of de Docas! De Portugese keuken is de meest mediterrane van alle keukens. Proef de heerlijke bacalhou, gezouten stokvis, neem een koele Vinho Verde en sluit af met een aguardente of ginjinha in een van de talloze en gezellige cafés die Lissabon telt. En natuurlijk doet je dat op een terrasje, want hier schijnt bijna het hele jaar de zon. Zeg nu zelf, een meer ontspannen vakantie kun je je toch bijna niet voorstellen.

Lissabon Tram

Ontspannen in stijl in Milaan

Milaan straalt een enorme energie uit, de sfeer is er beslist anders dan in zuid-Italië, waar het er allemaal wat relaxter aan toe gaat. Het is onbetwist de wereldhoofdstad van de mode. Hier geniet je van kunstgaleries, historische gebouwen, talloze bars, uitstekende restaurants en nachtclubs, de beste koffie, deftige winkels en natuurlijk haute couture. Kortom een weekendje weg naar de stad van La dolce vita en Dolce & Gabbana. Hoe relaxed en stijlvol is het om een voorstelling in La Scala, de Opera van Milaan, te gaan zien? Een voorstelling hier behoort immers tot het cultureel erfgoed van de stad. Tijdens je stedentrip naar Milaan kun je je hart ophalen op cultureel en gastronomisch gebied, shoppen in een van de fascinerende winkelstraten of gewoon lekker genieten van het straatleven in de pittoreske wijk. Het kan hier allemaal!

Milaan Kerk