Italiaanse stedentrip

Verken deze Italiaanse steden met Stedentrips en KLM

Vind je het belangrijk om bij je vliegreis te genieten van service en kwaliteit, denk dan eens aan een stedentrip naar Italië. Dit land staat immers borg voor een heerlijk klimaat, geweldig eten en mediterrane sferen. Iedere dag zijn er diverse vertrekmogelijkheden naar Rome, Florence, Venetië en Napels. Waar heb je zin in?

Rome, stad van uitersten

In Rome is niets gewoon. Waar je ook gaat of staat, overal ontwaar je geschiedenis. Dé stad bij uitstek die je echt te voet moet ontdekken, want eigenlijk is Rome niets anders dan een bewoond openluchtmuseum. In Rome vind je imposante pleinen, maar ook nauwe steegjes; zo ben je op een plek waar krioelt het van de mensen en zo ben je in de rust van een park. Je kunt overheerlijk eten in simpele trattoria’s aan een wiebelig tafeltje met een papieren kleedje of weelderig tafelen in een sjieke ambiance. Hier kent men geen ontbijt- maar een koffiecultuur…. Even naar de koffiebar voor een capu met een zoet broodje, net als de locals. In Rome raak je nooit uitgekeken en bij elke stedentrip naar deze stad zul je je opnieuw thuis voelen.

Rome colosseum

Florence, bakermat van kunst

De prachtige hoofdstad van Toscane kent een uitzonderlijk grote rijkdom aan monumentale kunst. Florence, niet alleen stad van Dante en Michelangelo, maar vele groten der aarde bereikten hier het toppunt van hun creativiteit en hebben zichtbaar, maar ook poëtisch hun sporen nagelaten. De drukte en levendigheid in het compacte centrum brengen je onmiddellijk in Italiaanse sferen. De combinatie van schoonheid en verval geven Florence haar eigen onmiskenbare unieke karakter. Voor miljoenen mensen aanleiding om hier telkens weer terug te keren. Je raakt er namelijk nooit uitgekeken!

Florence stad

Venetië, toeristisch of authentiek?

Het lijkt een toeristische trekpleister. En het is ook een toeristische trekpleister! Maar niets is voor de sier in Venetië, want in deze bijzondere stad is het leven echt zoals het is. Hier geen auto’s in het straatbeeld, maar louter boten, gondels, watertaxi’s en waterbussen. Als toerist dobber je op het water, gewoon tussen de forenzen en moeders met kinderwagen en zie je fraaie paleizen pracht en praal aan je voorbij trekken. Kortom, zo is het dagelijkse leven in deze fraaie stad. Je wordt er ontegenzeggelijk gepakt door de schoonheid van het stadsbeeld, dat een en al romantiek ademt. Een stedentrip naar Venetië is in alle opzichten een unieke beleving.

Venetie stad

Napels, eerst zien, dan sterven?

Gelukkig maar dat Goethe dat ooit in overdrachtelijke zin heeft beweerd. Maar hij had wel een punt, want deze indrukwekkend mooie stad moet je toch minstens één keer in je leven hebben gezien. Tijdens je stedentrip Napels ervaar je de charme van het ware Italië met wapperend wasgoed in de straatjes, toeterende scooters, de ‘ciao bella’s’ en de echte limoncello. Wist je dat de pizza in Napels is ontstaan en dat de stad daar ook enorm trots op is. Wat Goethe ook absoluut bedoeld moet hebben, is dat je vanaf Castel Sant’Elmo het meest schitterende uitzicht hebt over de stad en de baai met uitzicht over Capri en dat je dat eigenlijk niet mag missen.

Napels stad

Vliegen met KLM?

Ja, natuurlijk! Naar deze fantastische steden heb je dagelijks keuze uit meerdere vluchten. Je mag handbagage meenemen tot maar liefst 12 kg, plus één accessoire. Daar kun je voor een weekendje weg goed mee uit de voeten. Aan boord wordt tijdens de vlucht een drankje en snack geserveerd. Als je wilt kun je zelfs bij het inchecken nog kiezen voor een Economy Comfort stoel (tegen betaling), als je jezelf wilt trakteren op een ergonomische stoel met iets meer beenruimte.

KLM

Wat denk je? Ga je voor een stedentrip geschiedenis, kunst, romantiek of pizza? In Italië ben je in elke stad aan het juiste adres.