Broadway van Pest

De theaters van Boedapest zijn te vinden langs het “Broadway van Pest”, vanaf Nagymez o utca tot Liszt Ferenc tér en Oktogon tér. De Hongaarse Staatsopera is een respectabel gebouw uit 1885 met een rijkversierde gevel. Binnen lonken de vele standbeelden van componisten en stichters van de opera. Het Erkel Theater biedt, na de Staatsopera, het tweede podium. Van buiten ademt het gebouw nog een communistische sfeer, binnen is alles prima verzorgd.
Heeft u kinderen mee in uw kielzog? Dan is het heel leuk om een bezoek te brengen aan het Poppentheater van Boedapest. Het poppenspel is na de oorlog in Hongarije uitgegroeid tot een hoogstaande kunstvorm.
Het Madách Theater fungeert als schouwburg en er staat af en toe een musical op de planken. Het Duna Palace is in 1895 opgericht als cultureel centrum. Naast dat u erheen kunt voor ballet en operette, is dit dé plek die met haar folkloristische voorstellingen het echte Hongarije voor het voetlicht brengt. Kortom: geniet van een rijk aanbod in het Broadway van Pest.