twee nachten weg parijs

Ontdek Parijs in 2 nachten weg

Het beste moment om 2 nachten weg te gaan naar Parijs is… nu! In het late najaar liggen de prijzen voor je ticket en verblijf een stuk lager en is het minder druk in de stad. Ben je al eens in Parijs geweest? Of staat deze heerlijke bestemming al lang op je bucketlist, maar is het er nog niet van gekomen?

Een overzicht van de beste tips voor weekend van 2 nachten in Parijs.

Waarom moet je nú 2 nachten weg naar Parijs?

In ieder geval: dit is je kans! Als je nu 2 nachten weg naar Parijs boekt, wachten je een paar leuke verrassingen. De rijen bij bezienswaardigheden zijn een stuk korter en op straat loop je niet tussen drommen toeristen. In musea waar je anders op je tenen moet staan om nog iets te kunnen zien, heb je nu de ruimte. In restaurants worden echte Franse herfstgerechten met vers geplukte paddenstoelen geserveerd. En ook: november is voor Parijs de maand van de voorbereidingen op kerst.

Her en der verschijnen de lichtjes, het dennengroen en de kerstmarkten en worden de etalages omgebouwd tot winterse walhalla’s. Ja, dit weekendje Parijs gaat jou je eerste kerstinkopen opleveren! parijs weekendje weg eifeltoren

Voor het eerst naar Parijs

Oké, boeken dus, en wel nu. En direct daarna beginnen met een doordacht plan smeden. Want 2 nachten weg naar Parijs is geweldig, maar het is ook kort. Als dit ‘je eerste keer’ is, wil je natuurlijk alle belangrijke highlights kunnen afvinken. Over Parijs uitkijken vanaf de Eiffeltoren, de chique Champs-Elysées bewandelen, het Louvre bezoeken en de kunstenaars aan het werk zien op Montmartre.

Vervoer tijdens een weekend Parijs

Om efficiënt de stad te verkennen, kun je gebruik maken van Hop on Hop off-bussen. Ze rijden langs alle belangrijke bezienswaardigheden en je stapt op en af waar je maar wilt. Ook de metro blijft een prima manier om je snel door Parijs te verplaatsen. Het metronetwerk zit heel logisch in elkaar en brengt je in een wip van a naar b. Voor de metro kan je een voordelige 10-rittenkaart of een weekendkaart kopen.

Parijs openbaar vervoer metro

Let op: Notre Dame, die op 15 april 2019 op dramatische wijze afbrandde, is niet open voor publiek. Ook de omgeving van de kathedraal is nog steeds afgezet.

2 nachten weg: de onontdekte plekken van Parijs

Ben je al vaker in Parijs geweest en wil je wat anders zien dan de bekende bezienswaardigheden? Het is nu geen weer om op terrasjes te zitten, dus dit is hét moment om de stad eens van een andere kant te bekijken. Deze plekken wekken vast je nieuwsgierigheid:

  • De catacomben. Wist je dat in donkere gewelven onder de stad de botten, schedels en knoken bewaard worden van duizenden mensen? In 1886 werden alle graven op een uitpuilend publiek kerkhof geruimd en kregen de menselijke resten een plekje in deze catacomben. Metro: Denfert-Rochereau.
  • Nu je toch bezig bent, bezoek dan ook het legendarische kerkhof Père-Lachaise. Chopin, Jim Morrison en heel veel andere grootheden hebben er hun laatste rustplaats. Je wandelt er tussen enorme zerken en monumentale graftempels. Echt een bezigheid voor een gure novemberdag. Metro: Père-Lachaise.
  • Een heel ander soort uitje maak je naar de Marché aux Puces van Saint-Ouen. Deze ‘brocante’ in het noorden van de stad is een van de grootste vlooienmarkten ter wereld, en bijna een dorpje op zich. Goed voor urenlang snuffelplezier! Metro: Porte de Clignancourt.

Regen voorspeld? Dit zijn leuke binnenactiviteiten in Parijs

louvre 2 nachten parijsAls je geluk hebt, pik je deze maand nog de laatste zonnestralen mee tijdens je 2 nachten weg naar Parijs. Heb je pech, dan regent het pijpenstelen. Maar je prima vermaken kan altijd, bijvoorbeeld met:

  • Een bezoek aan Centre Georges Pompidou. Binnen dit culturele centrum met zijn bijzondere architectuur tref je in de wintermaanden interessante exposities. Je brengt er zo een hele middag zoet. Vanaf de verschillende verdiepingen van het Centre heb je een geweldig uitzicht over Parijs. Metro: Centre Georges Pompidou.
  • Breng tijdens je weekend weg een bezoek aan Tour Montparnasse. De hoogste flat van Parijs biedt een schitterend uitzicht op de Eifeltoren en de rest van de stad. Op de bovenste verdieping is een café waar je wat kan eten of drinken.
  • Lekker eten en drinken. Het is er weer voor: kies een plekje bij de haard of knus achter het raam en bestel de lekkerste Franse menu’s van het seizoen. Ben je een echte wijnliefhebber? Zorg dan dat je op de derde donderdag van november in Parijs bent. Op die dag wordt jaarlijks de nieuwste Beaujolais gelanceerd en daar maken de Parijzenaren een feestje van.

Heb je na deze 2 heerlijke nachten weg naar Parijs helemaal de smaak te pakken? En wil je meer ideeën voor een leuke stedentrip? Lees dan hier onze blog over 2 nachten weg naar Londen.