Onze hotels in Berlijn

Verfijn uw wensen voor Berlijn

€0,-
€279,-
1
10
Verwijder filters

25 hotels gevonden in Berlijn

Ontdek het ruime aanbod hotels in Berlijn

Het bezoeken van een metropool als Berlijn vraagt om wat voorbereiding. De hoofdstad van Duitsland is met meer dan drie miljoen inwoners een van de groten van Europa. Als u in korte tijd veel wilt zien en meemaken, is het dus handig vooraf een goed plan te smeden. Allereerst: waar gaat u slapen? U wilt vanuit uw hotel gemakkelijk een duik kunnen nemen in de geschiedenis, en bezienswaardigheden bezoeken. Ook is het fijn als uw slaapplek zich bevindt in de buurt van winkels en restaurants. Gelukkig zijn er heel wat prima hotels in Berlijn, en in alle categorieën. Van eerlijke budgethotels tot betoverende vijfsterrenpaleisjes. U kunt ze op uw gemak bekijken als u omhoog scrolt op deze pagina.

Hotels in het centrum van Berlijn

Als u kiest voor een van de hotels in Berlijn centrum, bent u niet de enige. Want juist in deze stad, met zijn spectaculaire geschiedenis, is het eigenlijk een must om ‘dicht bij het vuur’ te zitten. U komt met het uitzoeken van uw accommodatie dan snel terecht in het stadshart Mitte en de aangrenzende wijk Tiergarten. Hier bevinden zich highlights als de Reichstag, Potsdamer Platz en de Brandenburger Tor, en ook Unter den Linden is gemakkelijk te bereiken. Deze fenomenale, twee kilometer lange laan was ooit de triomfroute van Pruisische vorsten. Nu is het een hotspot met winkels, eetgelegenheden en veel moois om te bezoeken.

Berlin-Mitte, het hart van de Duitse hoofdstad

Berlin-Mitte is de plek waar in de 13e eeuw de stad ontstond op de oevers van de rivier de Spree. Later, ten tijde van de tweedeling, was dit gebied het centrum van Oost-Berlijn. Na de val van de Muur werd de buurt grondig opgeknapt en kreeg Mitte een grote aantrekkingskracht op toeristen. Niet alleen om de vele bezienswaardigheden in Berlijn, maar ook dankzij de eigentijdse kroegen, nachtclubs, eettentjes en winkels. Beklim de Fernsehturm, het hoogste gebouw van de stad, voor prachtige vergezichten. U snapt het al: uw overnachtingen reserveren in Mitte en omgeving is een slimme zet als u voor ontspannen stedentrippen gaat.

Hotels bij bezienswaardigheden en musea

Berlijn staat bol van geschiedenis. Aan elk gebouw, plein of monument kleven verhalen zoals geen enkele andere stad ter wereld die kent. Om alle details te kunnen begrijpen, is uitleg in woord en beeld zeer welkom. Dat is dan ook de reden dat Berlijn enorm veel musea heeft. Zo kunt u uw licht opsteken in het DDR-Museum, het Mauermuseum, het Joods Museum, en meer. Belangrijke kunst- en archeologiemusea vindt u bij elkaar op het Museumsinsel, een groot eiland in de Spree. Hier in de buurt bevelen wij enkele accommodaties aan. Verder zijn er ten zuiden van het park Tiergarten eveneens veel goede, op het centrum georiënteerde hotels.

Hotels vlak buiten het centrum

Bent u iemand die op vakantie graag een beetje buiten de gebaande paden treedt? Dan is het een leuk idee om te kiezen voor een hotel net buiten het centrum. Het voordeel is dat u de stad in een heel ander licht ziet. Wie van chique houdt, strijkt bij voorkeur neer in de wijk Charlottenburg in het westen. Dit is de rijke buurt van de stad. De mensen wonen hier in dure optrekjes en doen hun inkopen op de Kurfürstendamm. Wilt u juist een inkijkje in het leven van hip en ambitieus Berlijn? Zoek het dan richting Prenzlauer Berg, in het noordoosten. Dit stadsdeel is fris en levendig. Op de grens met Friedrichshain, ook al zo’n verrassende buurt, vindt u trouwens een van onze meest voordelige hotels in Berlijn. Echt een aanrader voor avontuurlijke stedentrippers!

Goedkope hotels in Berlijn

Verheugt u zich al op een slentertocht over de chique winkelpromenade Kufürstendamm? En gaat u dan alleen maar kijken, of laat u zich ook verleiden tot kopen? Het klinkt misschien verrassend, maar juist in deze buurt vindt u een aantal zeer aantrekkelijk geprijsde overnachtingsmogelijkheden. Wat mag u verwachten van een goedkoop hotel in Berlijn? In elk geval dat u slaapt in een goed, schoon bed en dat u een eigen bad- of douchegelegenheid heeft. Ook is er vaak een gezellige bar in het hotel, of kunt u een drankje pakken op de kamer. En verder… moet u zich laten verrassen. Want de extra’s die dit soort accommodaties bieden zijn divers. De een pronkt met zijn thema-wijnkaart, de ander is trots op zijn binnentuin. Allemaal doen ze hun best om u een volgende keer terug te laten komen, dus gastvrijheid staat top of the list.

Luxe overnachten

Even totaal loskomen van de dagelijkse beslommeringen? Laat uzelf dan in de watten leggen en kies voor luxe overnachten. Wij weten waar dat kan. Onze beste hotels in Berlijn pronken met hun vijf sterren en bevinden zich diep in het hart van stadscentrum Mitte. Niet alleen zult u er heerlijk slapen, uitmuntend eten en genieten van allerhande wellness-ervaringen, ook staat u bij het krieken van de dag direct middenin de stad. En als u ’s avonds laat ‘thuiskomt’? Ga een slaapmutsje pakken in de comfortabele bar, neem een uitgebreid bad en duik tot slot in een zalig geurend bed. Morgen is er weer een dag…