Berlin Zoo

De "Berlin Zoologischer Garten", zoals de dierentuin eigenlijk heet, is een van de oudste dierentuinen van Europa. Breng vooral een bezoek aan het indrukwekkende aquarium en de ruimte met reptielen, insecten en vogelspinnen.

IJsbeer Knut
De Zoo was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws doordat men in binnen- en buitenland meeleefde met de beslommeringen van ijsbeer Knut. Toen het dier in 2011 overleed, was dat ook groot nieuws. Niet alleen Knut is een grote naam, ook reuzenpanda Bao-Bao, gestorven in 2012 en nijlpaard Knautschke die de Tweede Wereldoorlog overleefde waren historische bewoners van de dierentuin.

Dierentuin met allure
Wie op stedenreis is gaat misschien niet op dag één naar de dierentuin, maar toch is een bezoek aan de Berlin Zoo een aanrader. Gelegen midden in de stad, heeft de dierentuin zijn klasse van weleer behouden en trekt het grote aantallen bezoekers met zijn roof- en nachtdierenhuis, zijn uitgebreide aquarium, zijn krokodillen, vogels, reuzenkangoeroes en nog veel meer diersoorten. Het dierenpark heeft een groots opgezet fokprogramma waarmee het wil bijdragen aan het behoud van bedreigde diersoorten.

Adres: Hardenbergplatz 8
Metro: Zoologischer Garten/Kurfürstendamm
Openingstijden: 09.00-18.00 uur, in de wintermaanden 09.00-16.30 uur
Prijzen: Zoo €16,- Zoo en aquarium €22,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)