Park Tiergarten

Het park Tiergarten beslaat maar liefst 210 hectare grond. Als u even aan de hectiek van de grote stad wilt ontkomen is een uitstap naar het park een goed idee. Maak een heerlijke, verfrissende wandeling in dit groene stuk Berlijn.

Van jachtgrond tot publiekstuin
Het park stamt uit de vroegrenaissancistische periode. Het was toen nog veel groter en werd lange tijd door de keurvorsten gebruikt als jachtgrond, totdat vorst Frederik II van Pruisen daar een eind aan maakte. Halverwege de 18e eeuw liet hij het park ombouwen tot publiekstuin. Landschapsarchitecten toverden Tiergarten om in een paradijsje met haagjes, bloembedden, vijvers, bankjes en vele beeldhouwwerken. In de 19e eeuw en daarna ging het park weer op de schop en kreeg het een wilder en meer natuurlijk karakter.

Toevluchtsoord
Tussen 1961 en 1989 was het park, dat gelegen was aan de westelijke zijde van de Muur, een belangrijk toevluchtsoord voor de West-Berlijners. Doordat hun stukje vrije westen geïsoleerd in de DDR lag, konden zij niet zo makkelijk even de stad uit om een groene omgeving op te zoeken. Park Tiergarten was voor hen dus letterlijk en figuurlijk een verademing.

Bekijk en beklim op uw wandeling ook de zuil de Siegessäule, die midden in het park staat.

Adres: Großer Stern/Straße des 17. Juni/TiergartenMetro: Hansaplatz / S-Bahn Bellevue / S-Bahn Tiergarten
Openingstijden: Siegessäule apr-okt ma-vr 09.30-18.30 uur, za-zo 09.30-19.00 uur,nov-mrt ma-vr 10.00-17.00 uur, za-zo 10.00-17.30 uur
Prijzen: €3,50
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)