Reichstag

Heden ten dage is de Reichstag een symbool van het moderne Berlijn. De glazen koepel is ca. 23 meter hoog, wordt 's nachts verlicht en valt dus al van verre op. U ziet hem vrijwel op alle foto's van Berlijn.

Marinus van der Lubbe
Het Parlementsgebouw van het Duitse Rijk brandde in 1937 af. Men vermoedt dat de nazi's verantwoordelijk waren voor deze brand, maar uiteindelijk is de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe gearresteerd aangezien hij schuld bekende. Het voorval gaf Hitler in ieder geval een goede reden om de noodtoestand uit te roepen en zijn nazidictatuur op te leggen.

Glazen koepel bezoeken
Het gebouw werd opnieuw opgebouwd in de jaren 1957 tot 1972 en is momenteel de thuishaven van de Bundestag van Duitsland. Het ontwerp is van Norman Foster en op het dakterras bevindt zich een restaurant (vooraf reserveren!). Het bezoeken van de glazen koepel is sinds het najaar 2010 uitsluitend mogelijk indien u dit vooraf officieel heeft aangevraagd. Dit kan via de website: http://www.bundestag.de/besuche/kuppel.html. Deze aanvraag dient minimaal twee dagen vooraf gedaan te worden. Stedentrips raadt u echter aan dit zo tijdig mogelijk te doen in verband met de enorme belangstelling.

Adres: Platz der Republik 1
Metro: Brandenburger Tor
Openingstijden: Dagelijks 08.00-23.00 uur
Prijzen: Gratis
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)