Hackesche Höfe

Het nieuwe trendy Berlijn bevindt zich in het voormalige Oost-Berlijn. De Hackesche Höfe, een achttal met elkaar verbonden pleinen, is in feite het nieuwe uitgaanscentrum van Berlijn. U vindt er restaurants, bioscopen, theater en variété tot diep in de nacht.

Centra van bedrijvigheid
De Hackesche Höfe stammen uit het begin van de 20e eeuw. In die tijd waren er in Berlijn veel van dit soort wijken waar wonen, werken en cultuur toen ook al hand in hand gingen. De hoven waren centra van bedrijvigheid en zeer levendig van aard. Architect Endell had ervoor gezorgd dat gevels en pleinen mooi vormgegeven waren met een veelheid aan sierlijke Jugendstill-elementen. In de Oost-Berlijnse periode raakten de Hackesche Höfe in verval.

Jugendstil-uitstraling
Na de periode van de Muur begon men al gauw aan de wederopbouw van de Hackesche Höfe en sindsdien zijn de vele kunstige details weer goed zichtbaar. Het eerste binnenplein met zijn geglazuurde tegels en Jugendstil-uitstraling is adembenemend. Oude woon- en werkruimten zijn gesaneerd en gerenoveerd en de wijk biedt vandaag de dag plaats aan cultuurcentra, uitgaansgelegenheden, winkels en restaurants. Een ware trekpleister voor toeristen maar ook hippe Berlijners komen er graag.

Adres: Rosenthaler Straße 40/41
Metro: Hackescher Markt
Openingstijden: Doorlopend
Prijzen: Gratis