Jüdisches Museum

Het Joods Museum in de Lindenstraße is een permanente tentoonstelling, geopend sinds 2001. Voor een vogelvlucht over de Joodse geschiedenis in Duitsland bent u hier aan het juiste adres.

Zigzag
De tentoonstelling is, naast deels in het oude historische pand, gevestigd in het spectaculaire gebouw van Daniel Libeskind. Dit bouwwerk is als gebouw op zich al een symbool van de Joodse geschiedenis. Het gebouw is vanuit de lucht gezien een zigzag, een schicht en er lijken barsten te zitten in de wanden. De architect heeft met het ontwerp tal van gedachten willen uitdrukken en er is een groot aantal symbolische ideeën in verwerkt.

Gruwelen van de Tweede Wereldoorlog
Het zeer populaire museum krijgt honderdduizenden bezoekers per jaar te verwerken. Met voorwerpen, kunst en documenten wordt de Joodse geschiedenis in Duitsland getoond, vanaf de Romeinse tijd, via de Middeleeuwen, door de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog heen, tot heden. Naast de permanente tentoonstelling kunt u in het Jüdisches Museum ook wisselende exposities bekijken.

Adres: Lindestraße 9-14
Metro: Hallesches Tor/Kochstrasse
Openingstijden: dagelijks 10.00-21.00 uur
Prijzen: €8,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)