Edinburgh is rijk aan bezienswaardigheden.

De parel van Schotland, is de hoofdstad Edinburgh, rijk aan aan talloze bezienswaardigheden, vele musea, de echte Schotse whisky en cultuurschatten van grote reputatie.

Heeft Edinburgh een vulkaan?

Niet eens zo heel ver van het legendarische meer van Loch Ness ligt de Schotse hoofdstad Edinburgh met zijn vele bezienswaardigheden. Duizenden jaren geleden vestigden zich op deze plek al mensen, aan de voet van een uitgebluste vulkaan. En ja, die rotsformatie staat er nog steeds! Met daarbovenop Edinburgh Castle. Wat u van het fort ziet, stamt voor het grootste deel uit de 17e eeuw. In de strijd om Schotland is door de tijden heen veel van de oorspronkelijke burcht verwoest, in verval geraakt en weer heropgebouwd. Alleen de kleine kapel die bij het kasteel hoort is wonder boven wonder altijd gespaard gebleven. St. Margaret’s Chapel is daarmee het oudste gebouw van Edinburgh.

St. Giles Cathedral en de Royal Mile

Heeft u genoten van het kasteel en het uitkijken over Edinburgh vanaf de oude rots? Daal dan af naar het centrum en bewandel de lange hoofdstraat, de Royal Mile. U ziet het, u loopt hier in een stad met prachtige bouwwerken. Neem St. Giles Cathedral, een van de highlights van Edinburgh. Deze kerk heeft ook heel wat roerige tijden doorstaan en is meerdere malen gerestaureerd. Het resultaat: een statig gebouw waarin oorspronkelijke en moderne elementen mooi samenkomen. Zeer de moeite waard zijn de glas-in-loodramen en het verfijnde houtsnijwerk.

Mysterieuze onderaardse gangen

Een andere grootheid onder de bezienswaardigheden in Edinburgh is Hollyrood Castle, het vorstelijke paleis dat nog regelmatig in gebruik is. En wat dacht u van een bezoek aan The Real Mary King’s Close? Dit geheimzinnige gangenstelsel onder de stad is alleen te bezoeken met een gids. Deze vertelt u sappige details over de geschiedenis van Schotland. Alle vragen die u dan nog overheeft, worden beantwoord in het National Museum of Scotland. En tot slot: een must-see voor kunstliefhebbers is het complex van de National Galleries of Scotland. Dit samenwerkingsverband van meerdere musea toont vol trots Europese meesters vanaf de 19e eeuw, en moderne kunst.

Edinburgh, Bezienswaardigheden Edinburgh

Nog meer geweldige bezienswaardigheden