Wat is hot in Edinburgh?

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Daar zijn de Schotten uiteraard zeer trots op.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Edinburgh biedt u een grote variatie aan winkels en warenhuizen. In Edinburgh zijn een aantal straten waar u goed kunt winkelen. Princes Street is de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh. Alle winkels en warenhuizen bevinden zich hier aan één kant van de straat. Een warenhuis waar u zeker even moet gaan kijken is Jenners. Dit is een groot warenhuis met acht verdiepingen. Tegenover de Jenners bevindt zich de ingang van Princes Mall, dit is een ondergronds winkelcentrum met zestig winkels. In de rest van de stad zijn er ook nog genoeg mogelijkheden om te shoppen. Zoals Rose Street in New Town. Deze autovrije straat heeft veel winkels en daarnaast zijn er ook genoeg horecagelegenheden waar u even kunt bijkomen.

Edinburgh

Winkelen

Cockburn Street

Vlakbij de Royal Mile Hier vindt u een funky mix van streetwear, galerieën en eigenzinnige kunstwinkeltjes met veel plekjes om een kopje koffie te drinken of een hapje te eten. .

Lees meer

Jenners

's Werelds oudste zelfstandige warenhuis (House of Fraser) aan Princes Street. Het assortiment is weliswaar modern, maar de service is nog heerlijk ouderwets.

Lees meer

Royal Mile Whiskies

Bij Edinburgh hoort whisky. De naam zegt het al: aan de Royal Mile vindt u Royal Mile Whiskies, een winkel met zo'n 300 verschillende flessen van deze Schotse drank.

Lees meer