Markten

Barcelona biedt een grote diversiteit aan markten, of het nu gaat om rommelmarkten, kunst, antiek, kleding of levensmiddelen. De Barcelonezen komen er zelf ook graag. Naast de ontmoetingsplek van oudsher, is de markt immers de plek waar men voor een appel en een ei al zijn inkopen kan doen. Loopt u ook eens over zo'n gezellige levendige markt?

Antiekmarkt bij de kathedraal
Elke donderdag wordt voor de kathedraal in de gotische wijk een antiekmarkt gehouden. Marktkooplieden prijzen hun antieke potten, oude pannen, zakhorloges, kantwerk en sieraden aan. De waar is niet goedkoop dus sla uw spaarpot maar stuk.
Adres: Avda de la Catedral
Metro: Jaume I
Open: donderdag 10.00-21.00 uur, in augustus gesloten.

Vlooienmarkt Els Encants
Dit is een van de oudste vlooienmarkten van Barcelona. In het midden van de markt vindt u namaak-antiek, grappige en serieuze schilderijen, stoffen en tweedehands kleding. Ga er liever niet naartoe op zaterdag, dan kunt u er over de hoofden lopen. Pas op voor zakkenrollers.
Adres: Plaça de la Glòries
Metro: Glories
Open: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 08.30-18.00 uur.

Versmarkt La Boquería
Op Barcelona's grootste en bekendste versmarkt kijkt u uw ogen uit. Deze markt biedt een wirwar aan kleuren en een afwisselend palet van geuren. Vers fruit, verse groenten, verse vis, vers vlees... Alles wat vers is, is hier te koop.
Adres: La Rambla
Metro: Liceu
Open: ma-za van 8:00-20.30
(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)