Shoppen in Barcelona

Barcelona is één van Europa's winkelhoofdsteden. Shoppen in Barcelona is een hele belevenis! U vindt de bekendste en grootste winkelzones in de oude stad, de Barrio Gotico. Hier scoort u antiek en bijvoorbeeld oude gravures. In de zijstraten van de Ramblas komt u een scala aan boekhandels en souvenirwinkels tegen terwijl de Passeig de Gracia de grotere en chiquere merkwinkels vertegenwoordigt.

Van winkelcentra tot vintage spulletjes


Bekende winkelcentra zijn Lilla in de Avenida Diagonal, El Bulevard dels Antiquaris, El Bulevard Rosa aan de Passeig de Gracia en FNAC. In de wijk El Borne struint u exclusieve designerboetiekjes af en voor alternatieve en vintage spulletjes zet u koers naar El Raval. Verder zijn er vele galeries en kunsthandels, verspreid over de stad, waar u aankopen kunt doen.

Spaans ritme
In Barcelona zijn sommige winkels gesloten tussen 14.00 en 16.30 uur vanwege de siësta. Dit geldt vooral voor de kleinere boetiekjes en niet voor de internationale winkelketens en warenhuizen. Winkels zijn over het algemeen geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur. Doe slim en volg het Spaanse ritme: wie 's middags even een goede pauze neemt kan er 's avonds weer heel lang tegen.

Merkkleding voor lagere prijzen
Ook leuk om te weten is dat shoppen in Barcelona bij merken als Zara, Bershka en Mango een stuk voordeliger kan zijn dan in Nederland. Dit is omdat deze merken van oorsprong Spaans zijn waardoor de prijzen in Spanje een stuk lager liggen. Weer een goede reden om een stedentrip naar Barcelona te boeken.