Bars

Welke bar men ook ingaat, in Berlijn is de kans groot dat men een top-avond beleeft. Het Berliner uitgaansleven is bijzonder goed ontwikkeld, en ook de kwaliteit van de bars is hoog. Er zijn er ook nogal wat! Hier een bescheiden selectie:

808 Bar & Lounge
Voor goede cocktails die met liefde worden gemaakt bent u hier op de goede plek. Zowel jong als oud komt met plezier naar de 808 Bar & Lounge. Een zeer moderne bar waarbij veel is geïnvesteerd in de aankleding van het interieur.
Waar: Oranienburgerstraße 42-43
Metro: Oranienburger Tor

A-trane
Sinds 1992 zit dit goedlopende en drukbezochte jazzcafé in Berlijn. Wereldberoemde muzikanten verzorgen hier aan de lopende band optredens. De sfeer is relaxed en ontspannen, precies zoals het hoort in een goed jazzcafé.
Waar: Bleibtreustraße 1
Metro: Uhlandstrasse

Spindler & Kiatt
Naast dat hier lekker ontspannen gebabbeld kan worden in een moderne ambiance, kan men hier 's avonds ook een hapje eten. De bar staat vooral bekend om zijn goede cocktails. Kies uit de lijst en nuttig een lekker drankje op een van de luxe loungebanken. Spindler & Kiatt is gelegen aan de rivier en vanaf het terras is het uitzicht werkelijk sprookjesachtig.
Waar: Köpenickerstraße 16-17
Metro: Schlesisches Tor

Reingold
Chique, decadente loungebar in de sfeer van de jaren '30. Het publiek dat hierop afkomt wil vooral goed kijken en nog beter gezien worden. De bar is gelegen in het noordelijke puntje van de toeristische wijk Mitte. Er wordt met name veel Latijns-Amerikaanse muziek gedraaid.
Waar: Novalisstrasse 11
Metro: Oranienburger Tor