Bekijk alle hotels

Hotspots in Berlijn

Wie de hotspots in Berlijn wil zien en beleven moet een paar dagen en vooral nachten uittrekken. Er zijn weinig steden in Europa waar ze zó van feesten weten als hier. Zorg alleen maar voor een koffer vol hippe outfits, een uitgeslapen humeur en goed gezelschap. Check een van de volgende hotspots:

Prenzlauer Berg
Toen deze wijk nog bij Oost-Berlijn hoorde was het er maar een troosteloze boel en het duurde ook daarna nog een tijd voordat het gebied werd "ontgonnen". Nu is de buurt zowel op toeristisch- als op uitgaansgebied enorm op dreef. Er zijn, naast winkeltjes en restaurantjes, heel veel betaalbare clubs en bars te vinden.

Friedrichshain-Kreuzberg
Hotspot voor alternatief Berlijn is de voormalig Oost-Berlijnse wijk Friedrichshain-Kreuzberg. Hier gaat men naar jazz-clubs, moderne punkbands en alternatieve feesten maar ook naar trendy discotheken. Het is er een bonte verzameling van multiculturele groepen. Rond de Oberbaumbrücke gebeurt "het": hier zijn enkele van de meest populaire clubs van Berlijn gevestigd.

Kreuzkölln
De jongste hotspot van Berlijn is te vinden in het gebied op de overgang tussen Kreuzberg en de grote buitenwijk Neukölln. Hier schieten hippe clubs en bars als paddenstoelen uit de grond en komen jonge en levendige Berlijners als vliegen op de stroop af.

Schöneberg
Van oudsher is Schöneberg een echte hotspot. Het plein Nollendorfplatz is wat dit betreft wel het absolute middelpunt. Traditioneel is deze buurt de plek waar homo's zich het meest thuis voelen en het staat er bol van de uitdagende feesten en festivals.

Mitte
Dit stadsdeel is het toeristische hart van Berlijn maar er kan ook gefeest worden. Ten noorden van de Hackescher Markt zijn vele grote populaire clubs te vinden.
Bekijk alle hotels in Berlijn