Wat is hot in Berlijn?

Berlijn, stad met een beladen geschiedenis en enorme aantrekkingskracht! Oost en west werden in 1989 samengevoegd tot één groot Berlijn: de Muur is niet meer!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in Berlijn? Bereidt u dan maar voor, want Berlijn heeft de naam partyhoofdstad van Europa te zijn. Nieuwe muziekstijlen liggen er meteen op de draaitafels en dat heeft alles te maken met het vrijgevochten verleden van de stad. Ieder weekend, maar ook vaak doordeweeks, staan de dansvloeren van de clubs vol enthousiast publiek dat van heinde en verre naar de ‘techno-hoofdstad van Europa’ is getrokken. ‘Sluitingstijden’ is een woord dat de Berlijners niet kennen of in ieder geval niet serieus nemen, want op veel plekken gaan de feesten gewoon het hele weekend door. Wie het over een andere boeg wil gooien en traditioneel Duits wil uitgaan in Berlijn, kan kiezen voor het Bierfestival in het eerste weekend van augustus, of schaart zich tijdens de beroemde Oktoberfeesten aan de stamtafel.

Berlijn

Uitgaan

Adagio Berlin

Adagio Berlin staat garant voor een wonderlijk avondje uit. Berlijn heeft, naast de steeds weer nieuwere en modernere clubs, ook zijn klassiekers. Adagio Berlin is er één. Maak u op voor een feestje in een onnavolgbare stijl want zoals deze nachtclub vindt u er geen tweede.

Lees meer

Bar jeder Vernunft

In Bar jeder Vernunft beleeft u een avond cabaret, varieté of zang in oude stijl. Bar jeder Vernunft heeft de sfeer van de jaren '20 maar het comfort van de 21e eeuw. Kies uit de vele arrangementen op het gebied van kleinkunst, al dan niet in combinatie met een diner in stijl.

Lees meer

Bars

Bars zijn er bij bosjes in Berlijn. Bars voor de hippe feestganger, voor de alternatieve intellectueel, voor de toeristische genieter of voor de jazzliefhebber. Berlijn zit nog steeds in de lift wat betreft zijn uitgaansleven en wie van een feestje houdt hoeft zich in deze stad geen seconde te vervelen.

Lees meer

Berghain

Berghain is the-place-to-be in Berlijn. Vermaard om zijn techno, berucht om zijn dark rooms. Berghain wordt wel gezien als het centrum van de techno-wereld en wie wil weten hoe het er aan toe gaat qua nieuwe trends moet zeker in de rij gaan staan bij deze club. Het duurt wél even voor u binnen bent...

Lees meer

Berlin Festival

Op het Berlin Festival spelen verschillende bands de sterren van de hemel op een verlaten landingsbaan. Bouw hier samen met Berlijnse muziekliefhebbers een feestje rond de podia, die opgebouwd zijn in de oude hangars. Het Berlin Festival trekt ieder jaar duizenden bezoekers.

Lees meer

Berlin Music Week

De Berlin Music Week staat op het programma voor de maand september. Weer of geen weer, muziek zal er zijn tijdens de Berlin Music Week! De Berlijners weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, dus koop een ticket naar Berlijn en laat dit spetterende festijn gewoon over u heenkomen.

Lees meer

Bierfestival

Het Bierfestival is de favoriet van vele inwoners van Berlijn. Met een glas in de hand gaan ze van stand naar stand en "keuren" ze de nieuwste brouwsels. Het Bierfestival heeft absoluut internationale allure: vertegenwoordigers van bierbrouwerijen komen van heinde en verre en dat geldt ook voor de feestvierders.

Lees meer

Discotheken/Clubs

De discotheken en clubs in Berlijn hebben een legendarische naam hoog te houden. Nergens weet men zo wat feesten is als binnen de muren van de Berliner discotheken en clubs. Berlijn ontdekken, en dan vooral het nachtleven? Hier volgen enkele grote namen en populaire locaties.

Lees meer

Evenementen

Er zijn genoeg stedentrippers die een weekendje Berlijn boeken met maar één doel voor ogen: een bepaald muziekfestival, cultuurfeest of sportevenement. Die feesten trekken meestal veel buitenlandse bezoekers aan en de sfeer is fantastisch. Zo krijgt men de stad op zijn allerbest te zien.

Lees meer

Festival of Lights

Het Festival of Lights is in de maand oktober een geweldig evenement. Berlijn wordt namelijk een sprookjesdecor tijdens het Festival of Lights. Als het donker wordt, baden alle grote gebouwen in een zee van licht. Dit jaar wordt u getrakteerd op een extra mooie show, want het evenement bestaat tien jaar.

Lees meer

Hotspots in Berlijn

In Berlijn struikelt men als het ware over de hotspots. Berlijn leeft enorm in de harten van feestgangers en naast de populaire clubs uit de jaren '90 ontwikkelen zich iedere keer opnieuw weer nieuwe hotspots. Om alvast in de stemming te komen: lees hier meer over de plekken waar "het" gebeurt.

Lees meer

Karnaval der Kulturen

Het Karnaval der Kulturen is een echte knaller onder de Berlijnse evenementen. In Braziliaanse sfeer en met Duits enthousiasme wordt tijdens de eerste warme dagen het Karnaval der Kulturen gevierd. Heel multicultureel Berlijn leeft zich vier dagen lang uit met parades en straatfeesten.

Lees meer

KulturBrauerei

De Kulturbrauerei was vroeger een bierbrouwerij maar vandaag de dag brouwt men er vooral "cultuur". Alles wat u maar kunt bedenken op het gebied van culturele uitingen vindt u bij de Kulturbrauerei. In een wirwar van hofjes en gebouwen komt u steeds weer een nieuwe verrassing tegen.

Lees meer

Lange Nacht der Museen

De Lange Nacht der Museen zorgt al decennia lang voor een mooi feestje. Musea blijven 's nachts open en pakken flink uit in de Lange Nacht der Museen. Samen met andere cultuurminnende Berlijners en toeristen in de rij staan voor uw favoriete museum, dat is alleen maar gezellig.

Lees meer

Marathon

De Marathon van Berlijn is een spectaculaire publiekstrekker. Langs de route klinken de kreten van de toeschouwers en het gehijg van de renners die meedoen aan de Marathon van Berlijn. Het evenement, dat het hele centrum van Berlijn beslaat, wordt opgeluisterd met opzwepende muziek.

Lees meer

Oud en Nieuw

Oud en Nieuw is in Berlijn echt een happening. Wie met een ongeëvenaard knalfeest het nieuwe jaar in wil, zorgt dat hij Oud en Nieuw in Berlijn viert. Clubs en bars staan bol van de festiviteiten, iedereen is vrolijk en op het plein bij de Brandenburger Tor stijgt de temperatuur tot het kookpunt.

Lees meer

Transmediale

Transmediale vindt plaats in het Haus der Kulturen der Welt. Kunstenaars denken na over de verbinding tussen kunst en de digitale actualiteit. Transmediale is een verrassend festival dat voor het voetlicht brengt wat er allemaal mogelijk is op het gebied van digitale kunst.

Lees meer

Uitgaan in Berlijn

Uitgaan in Berlijn is één groot feest. De stad staat bol van de hotspots en door de vrije sluitingstijden is er altijd wel een plek waar men kan doorgaan met feestvieren in Berlijn. Duik een weekendje onder in de partyhoofdstad van Europa en kom er met nieuwe energie weer vandaan.

Lees meer

Weekend

Wie gaat er mee dansen in club Weekend? Of gaat u er liever aan het eind van de dag een cocktail drinken op een ligstoel op het dakterras? Club Weekend biedt, naast een aanbod van met name techno en housemuziek, een prima locatie om u te laven aan het uitzicht over de stad onder de avondhemel.

Lees meer