Wat is hot in Berlijn?

Berlijn, een stad met een beladen geschiedenis en een enorme aantrekkingskracht! Een stedentrip met een boeiende mix van statige gebouwen en ultramoderne architectuur.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een trein-of vliegreis naar Berlijn ontvangt u een voucher voor een gratis Currywurst met broodje en drankje bij Curry Wolf.

De ultieme uitgaansstad

Iedereen die een beetje is ingevoerd in de geheimen van het nachtleven, weet dat uitgaan in Berlijn een topervaring is. Nergens anders in Europa gaat het dak er in de avonduren zo af als hier. Verspreid over honderden clubs komen alle muziekstijlen aan bod. En feestvieren in Berlijn is letterlijk grenzeloos, want de stad kent geen sluitingstijden. Wie dus een heel weekend lang aan één stuk door wil uitgaan, moet naar Berlijn. Pas op maandagavond komt er wat rust in de tent. Waar u precies moet zijn om te kunnen genieten van deze wilde boel? Ga op pad in de wijken Mitte, Friedrichshain-Kreuzberg en Prenzlauer Berg. De grootste clubnamen zijn Berghain, Tresor, KitKat en Watergate. Vergeet overigens niet de vele bezienswaardigheden in Berlijn te bewonderen tijdens uw bezoek aan Berlijn!

Festivals en evenementen

Iedere dag van de week is een goede dag om te gaan stappen in Berlijn, maar soms is het extra groot feest. Want Berlijn is bij uitstek een stad van evenementen en barst vooral ’s zomers uit zijn voegen van de leuke muziekfestivals. Een andere fuif die de moeite waard is, is het internationale Berliner Bierfestival. Het eerste weekend van augustus worden dan de fusten in grote getale de stad ingerold. Langs de Karl-Marx-Allee kunt u honderden brouwsels proeven uit verschillende landen. Liever naar Berlijn in het najaar? Als de dagen weer korter worden zijn filmfestivals, jazzfestivals en het Oktoberfest de publiekstrekkers. Een andere aanrader is het Festival of Lights, waarbij de mooiste gebouwen van de stad dagenlang letterlijk in de spotlights staan.

Flonkerende kerst en spetterend oud-en-nieuw

Zin om in de donkere dagen voor kerst de winterse bloemen buiten te zetten? Uitgaan in Berlijn is ongekend leuk in de maand december. De stad is schitterend verlicht en het nachtleven borrelt van feestelijke energie. Ook slaan overal in de stad sfeervolle kerstmarkten hun tenten op. De bekendste zijn te vinden op de Gendarmenmarkt, de Alexanderplatz en bij het Roten Rathaus, maar Berlijn telt er in totaal meer dan tachtig. Rond de Brandenburger Tor wordt op 30 en 31 december spectaculair het nieuwe jaar ingeluid. Het megavuurwerk en de concerten van internationale artiesten brengen meer dan een miljoen mensen op de been.

Berlijn

Nog meer tips om uit te gaan

Top 5 Berlijn