Bekijk alle hotels

Discotheken/Clubs

De Berlijnse discotheken zijn tot in de vroege uurtjes geopend. Sommige gaan zelfs helemaal niet dicht en daar gaat het feest het hele weekend door. Het is bij de grote clubs wel even geduld oefenen voor men binnen is want er staan vaak flinke rijen voor de deur. De lijst met populaire clubs in Berlijn is lang: er zijn er honderden. Wij doen een kleine greep.

90 Grad
Een van de meest trendy clubs in Berlijn. Niet alleen bekende Duitsers maar ook beroemde internationale artiesten kan men hier rustig tegen het lijf lopen. Er is een vrij streng deurbeleid dus zorg ervoor dat de broek gestreken is en de haren gekamd zijn, dan is het makkelijker om er binnen te komen.
Waar: Dennewitzstraße 37
Metro: Kurfürstenstrasse

Berghain
Ongelooflijk populaire club onder de locals. Bedenk wel goed van tevoren of het de moeite waard is om een hele tijd in de rij te gaan staan want de wachttijden kunnen nogal oplopen. Iedere avond wordt er een andere muziekstijl gedraaid.
Waar: Am Wriezener Bahnhof
Metro: Ostbahnhof/Weberwiese

Matrix
In drie verschillende zalen wordt muziek gedraaid tot in de late uurtjes. Iedere dag van de week is er een ander programma en wordt er een andere soort muziek gedraaid. De minimale leeftijd bij deze club is 18 jaar en hierop controleren ze streng bij de deur.
Waar: Warschauer Platz 18
Metro: Warschauer Strasse

Steinhaus
Deze club bestaat uit een discotheek, lounge en, het is bijna niet te geloven, een bar inclusief zwembad! Er wordt een scala aan muziekstijlen gedraaid voor jong maar ook voor wat ouder.
Waar: Strassburgerstraße 55
Metro: Rosa-Luxemburg-Platz

Weekend
Hoog boven de Alexanderplatz, op de 12de verdieping van een imposant gebouw, bevindt zich de dansvloer van deze discotheek. Verder beschikt de club over een terras waarbij men een prachtig uitzicht heeft over nachtelijk Berlijn. Zowel toeristen als locals zijn hier kind aan huis. Zorg voor een nette outfit en goede looks en de kans wordt groter dat de deur opengaat...
Waar: Alexanderstrasse 7
Metro: Alexanderplatz

Tresor
Prachtige club, gevestigd in een voormalige krachtcentrale. Beroemde DJ's draaien hier hun plaatjes en het publiek vermaakt zich tot de zon opkomt. De goede sfeer in een industriële setting en de geweldige sound zorgen ervoor dat alle ingrediënten voor een top-avond aanwezig zijn.
Waar: Köpenicker Straße 70
Metro: Heinrich-Heine-Strasse
Bekijk alle hotels in Berlijn