Wat is hot in Berlijn?

Berlijn, stad met een beladen geschiedenis en enorme aantrekkingskracht! Oost en west werden in 1989 samengevoegd tot één groot Berlijn: de Muur is niet meer!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelen in Berlijn heeft nog steeds een speciaal tintje. Ten tijde van de Koude Oorlog was het contrast immers enorm: waar in heel Oost-Duitsland alle verwijzingen naar het kapitalisme waren verdwenen, schitterde het stukje West-Berlijn als symbool van de vrijheid. Het warenhuis KaDeWe, Kaufhaus des Westens, gaf hierbij de toon aan en het is nu nog steeds een lust er rond te lopen en inkopen te doen. Ook bij de andere warenhuizen in Berlijn, zoals bij Potsdamer Platz Arkaden, Alexa en de Duitse vestiging van Galeries Lafayette, is het smullen geblazen voor shopliefhebbers. En als u gaat winkelen in Berlijn slaat u zeker de Kurfürstendamm niet over. Deze brede laan is de thuishaven van ketens als H&M, Zara en Mango en in de straten eromheen zitten veel bijzondere boetiekjes.

Berlijn, Shopping mall Berlijn

Winkelen

No text

KaDeWe

KaDeWe, het enorme warenhuis met internationale faam, neemt u mee in de wereld van luxe, van delicatessen en van chique. Bij KaDeWe bent u voorlopig niet op weg naar de uitgang want het aanbod aan artikelen is overweldigend. In de tijd van de scheiding was dit warenhuis de mascotte van het vrije westen.

Lees meer

Berliner Buch- und Musikantiquariaat Robert Hartwig

Boekenwurmen hebben er vast wel eens van gehoord: de winkel Berliner Buch. Gevestigd aan de Pestalozzistrasse 23 is dit een grote naam in boekenland. Berliner Buch is een boeken- en muziekantiquariaat en onder kenners een geliefd oord. Maak maar een paar uurtjes vrij want hier bent u niet zomaar weg.

Lees meer

Fassbender & Rausch

Fassbender & Rausch gaat u vast en zeker verleiden. Met zijn heerlijke, ambachtelijke chocolade is dit een walhalla voor de liefhebber. Fassbender & Rausch is al van oudsher gevestigd in Berlijn en bekend bij vriend en vijand. Men maakt er bij de bereiding van de chocolade gebruik van de beste cacao.

Lees meer

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette verwacht u misschien niet direct binnen de stadsmuren van Berlijn. Toch heeft de Franse warenhuisketen voet aan de grond gekregen in Duitsland en heeft Berlijn sinds 1996 zijn eigen Galeries Lafayette. Het warenhuis was het eerste dat zich vestigde in het voormalige Oost-Berlijn.

Lees meer

Kaufhaus Schrill

Kaufhaus Schrill is een grappige speciaalzaak waar u zeker zult slagen als u een opvallende kledingsmaak hebt. Bij Kaufhaus Schrill barst het namelijk van de vermakelijke accessoires. Laat Kaufhaus Schrill niet links liggen en laat u verleiden tot een leuke aankoop als aandenken aan uw stedenreis Berlijn.

Lees meer

Kerstmarkt in Berlijn

De kerstmarkt heeft een speciaal plekje in de harten van de Duitsers. Berlijn kent natuurlijk ook zijn eigen kerstmarkt. Meer dan één, welteverstaan. Kerstmarkt in Berlijn vindt u vooral in het stadsdeel Mitte, in de buurt van de vele bijzondere bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Lees meer

Kurfürstendamm

De Kurfürstendamm staat waarschijnlijk bovenaan uw lijstje als u besluit een dagje te gaan shoppen in Berlijn. Op de Kurfürstendamm vindt u namelijk een groot aantal belangrijke winkels bij elkaar. Het feit dat u er ook tal van eettentjes en koffiebarretje vindt, maakt het natuurlijk nog leuker.

Lees meer

Markten

Markten zijn goed vertegenwoordigd in Berlijn. U moet even weten waar u ze moet zoeken maar dan komt u er ook met volle boodschappentassen vandaan. Een aantal markten in Berlijn wordt vooral goed bezocht op zondag. Een buitenkansje dus, als de meeste winkels gesloten zijn.

Lees meer
No text

Shoppen in Berlijn

Shoppen in Berlijn, is dat wat u graag wilt doen als u de belangrijkste bezienswaardigheden heeft gezien? Of gaat u ter afwisseling van uw bezoekjes aan de vele interessante musea even een paar uurtjes shoppen in Berlijn? Het is sowieso de moeite waard om er minimaal een middag voor uit te trekken.

Lees meer

Shopping area's

Belangrijke winkelgebieden in Berlijn zijn bijvoorbeeld het stadsdeel Mitte, de Friedrichstrasse en het gebied rond de Kurfürstendamm. In deze winkelgebieden in Berlijn vinden shopfanaten alles wat hun hartje begeert...en meer. Van chique design tot hippe mode, van dure objecten tot trendy snuisterijen.

Lees meer

Warenhuizen

Wilt u een dagje ongestoord shoppen? Ga dan naar een van de bekende Duitse warenhuizen. Grote kans dat u er vindt wat u zoekt. De Duitse warenhuizen bevinden zich in en rond het centrum. De uren vliegen er voorbij, zeker als u ook even lekker gaat zitten voor een kop koffie of een broodje.

Lees meer