Markten

In Berlijn is een groot aanbod aan markten. Levensmiddelen, biologische producten, vintage kleding, tweedehands spullen: voor iedere categorie kent de stad wel één of meerdere markten. Zondag is over het algemeen een goede dag voor een marktbezoek. Begint u eens met een van de volgende adresjes.

Winterfeldt markt
Deze markt is zeer populair in Berlijn. Hij bevindt zich vlakbij de Nollendorfplatz. Hier koopt u allerlei lekkers. Kazen, verse vis, vlees, fruit, groenten, olijven en bloemen. De markt wordt alleen gehouden op woensdag en zaterdag.
Adres: Winterfeldtplatz, Schöneberg
Metro: Nollendorfplatz
Open: wo 08.00-14.00 uur en za 08.00-16.00 uur

Trödelmarkt am Boxhagener Platz
Een sympathieke vlooienmarkt met een keur aan frutsels. Boeken, kleding, tassen en vintage spulletjes vindt u er in overvloed. Bent u op zoek naar schoenen en kunst? Daarvoor bent u op deze markt ook aan het juiste adres. Een erg gezellige zondagsmarkt.
Adres: Boxhagener Platz
Metro: Frankfurter Tor/Frankfurter Allee/Warschauer Straße
Open: zo 11.00-18.00 uur

Kollwitzmarkt
Op deze markt koopt u verse en veelal biologische producten. Al dit lekkers komt van landbouwers van net buiten de stad. Elke donderdag en zaterdag vindt u de standjes rond de Kollwitzplatz.
Adres: Kollwitzplatz
Metro: Senefelder Platz
Open: do 12.00-19.00 uur, za 09.00-16.00 uur

Marheineke Markthalle
Al sinds het einde van de 19e eeuw is dit een populaire levensmiddelenmarkt. In de loop van de jaren is er wel het een en ander veranderd en gemoderniseerd: de markt is nu gesitueerd in een modern, gerenoveerd gebouw. Men biedt er voornamelijk biologische producten te koop aan.
Adres: Marheinekeplatz/Bergmannstraße
Metro: Gneisenaustraße
Open: ma-vr 8.00-20.00 uur, za 8.00-18.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)