Shoppen in Berlijn

Winkelen in Berlijn is een feest. In elk deel van de stad bevindt zich wel een groot winkelcentrum of is er een leuk straatje waar u van alles op de kop kunt tikken. Bent u op zoek naar bekende winkelketens als H&M en Zara? Dan kunt u het best koers zetten naar het gebied rond de Kurfürstendamm en de Tauentzienstrasse. Hier vindt u namelijk vestigingen van alle bekende modemerken. Wanneer u met originele souvenirs en spullen wilt thuiskomen, kunt u beter de gebaande paden mijden en uw eigen weg gaan in de tientallen kleine straatjes in Charlottenburg.

Icoon KaDeWe
Berlijn telt een paar geweldige warenhuizen. Neem bijvoorbeeld het KaDeWe, afkorting van Kaufhaus des Westens. Een bezoek aan dit immense winkelcentrum is een belevenis van formaat. Het houdt hier niet op bij shoppen. U kunt er ook gezellig uit eten of boodschappen doen bij de supermarkt. Ten tijde van de tweedeling van Berlijn was KaDeWe voor de West-Berlijners een icoon voor hun stukje vrije en kapitalistische wereld.

Openingstijden
In Berlijn mogen de winkeliers zelf beslissen hoe laat zij open gaan en ook hoe laat ze sluiten. De meeste bekende winkelketens en warenhuizen zijn doordeweeks en zaterdag open tot 20.00 uur. Kleinere winkels en boetiekjes zijn vaak geopend tot 18.30 uur. Op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten. In Duitsland mogen winkels zes zondagen per jaar open zijn. De openingstijden zijn dan over het algemeen van 12.00-17.00 uur.

Nachtshoppen in Berlijn
Ook leuk om te weten is dat u twee keer per jaar in Berlijn kunt "nachtshoppen". Elke laatste zaterdag van maart en van oktober blijven de winkels rondom de Kurfürstendamm geopend tot middernacht. Niet alleen het winkelen is op zo'n moment een feest, de stad organiseert ook een veelheid aan optredens en festiviteiten die het extra aantrekkelijk maken om die nacht in de stad te blijven!