Warenhuizen

In Berlijn kunt u uitgebreid winkelen in een van de grote warenhuizen. Allerhande artikelen gaan hier over de toonbank en u kunt er zeker van zijn dat u een geslaagd dagje shoppen tegemoet gaat.

KaDeWe
KaDeWe is een van de allergrootste winkelcentra van Europa. Het Kaufhaus des Westens is te vinden op de Wittenbergplatz. In dit winkelcentrum is van alles te vinden, maar stelt u zich vooral in op luxe. Kleding, schoenen, tassen, cosmetica en een hele 6e etage boordevol delicatessen. Dit winkelcentrum mogen shopliefhebbers niet overslaan.
Adres: Tauentzienstraße 21-24
Metro: Wittenbergplatz
Open: ma-do 10.00-20.00 uur, vr 10.00-21.00 uur, za 9.30-20.00 uur

Galeries Lafayette
Dit beroemde warenhuis vindt u niet alleen in Parijs; ook in Berlijn is een vestiging. Net als in Parijs treft u in dit warenhuis vele luxe producten. Merken als Louis Vuitton, Gucci, Prada en Versace zijn hier alom vertegenwoordigd. Van kleding tot schoenen, tassen en accessoires. Maar ook delicatessenzaakjes en een keur aan kleine winkels ontbreken niet binnen de muren van Galeries Lafayette.
Adres: Friedrichstraße 76-78
Metro: Französische Strasse
Open: ma-za 10.00-20.00 uur

Shoppingcentrum Alexa
Dit winkelcentrum ligt pal aan het Alexanderplatz. Vooral voor jongvolwassenen is dit een geweldig oord: er worden merken verkocht als Vero Moda en Zara. In totaal heeft dit winkelcentrum maar liefst 180 winkels onder haar dak. Niet alleen de bekende merken zijn hier te vinden, er bevindt zich ook een aantal originele, unieke winkeltjes. Mocht u trek krijgen, geen nood: er zijn ruim voldoende mogelijkheden om wat lekkers te eten.
Adres: Grunerstrasse 20
Metro: Alexanderplatz
Open: ma-vr 8.00-21.00 uur, za 10.00-14.00 uur

Potzdamer Platz Arkaden
Een winkelcentrum dat veel doet denken aan een Amerikaanse shoppingmall. U vindt hier merken als Mango, Zara en H&M. Ook aan lekkere hapjes ontbreekt het hier niet. Genoeg keuze. Van Italiaans ijs en heerlijke sandwiches tot verschillende heerlijke soorten koffie.
Adres: Alte Potzdamer Strasse
Metro: Potzdamer Platz/Tiergarten
Open: Elke dag geopend van 10.00-20.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)