Shopping area's

Wie wil zien en meemaken wat Berlijn te bieden heeft op het gebied van shoppen, kan het beste naar een van de populaire winkelgebieden gaan die de stad rijk is. Daar zijn de leukste winkeltjes en de grootste warenhuizen geconcentreerd.

Kurfürstendamm
Aan deze lange, veelzijdige winkelboulevard zijn veel verschillende winkels gevestigd. zowel de shopper met de kleine als met de dikkere beurs kan er terecht. In de vele zijstraatjes zijn de wat exclusievere boetiekjes en originele winkeltjes gevestigd. In het hele gebied rond de "Ku'Damm" komt u aan lekkere hapjes en drankjes bovendien niets tekort.
Metro: Kurfürstendamm/Wittenbergplatz/station Zoologischer Garten

Stadsdeel Mitte
In dit gedeelte van de stad vindt u, naast vele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn, voornamelijk veel nieuwe mode en moderne spullen. U kunt er terecht bij designers, winkels met woonideeën en vintagespullen. Al met al, voor elk wat wils in deze buurt. Vooral de Neue Schönhauser Straße en Alte Schönhauser Straße zijn aan te raden.
Metro: Alexanderplatz/Hackescher Markt

Friedrichstraße
De Friedrichstraße heeft de shopliefhebber heel wat te bieden. Zelfs heren die niet zoveel hebben met winkelen kunnen zich hier optimaal vermaken... U vindt hier namelijk vele autoshowrooms! Voor de dames: u vindt hier winkels als Zara, H&M en ook het prachtige warenhuis Galeries Lafayette. Ook een van de beste boekenwinkels van de stad, Dussman das Kulturkaufhaus, is hier gevestigd.
Metro: Friedrichstraße/Französische Straße