Wat is hot in Brussel?

Brussel ...oh la la en olijk

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top, ze vormt een smaakvolle mengeling van Vlaamse en Waalse invloeden. Vis is een ingrediënt dat er vaak verwerkt wordt in de gerechten, bereid volgens traditionele recepten: gerookte haring, garnaalkroketten en mosselen met friet zijn absoluut niet te missen. De Belgische groenten zijn gekend over de hele wereld, maar Brusselse spruitjes en witlof smaken toch het lekkerst in hun land van herkomst. Liefhebbers van vlees kunnen zich tegoed doen aan heerlijke gerechten op basis van kip en konijn. Voor fijnproevers is er het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots op mag zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kun je proeven in de cafés, en er bestaat zelfs een Biermuseum.

Brussel

Nog meer inspiratie voor eten en drinken