Wat is hot in Brussel?

Brussel ...oh la la en olijk

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top, ze vormt een smaakvolle mengeling van Vlaamse en Waalse invloeden. Vis is een ingrediënt dat er vaak verwerkt wordt in de gerechten, bereid volgens traditionele recepten: gerookte haring, garnaalkroketten en mosselen met friet zijn absoluut niet te missen. De Belgische groenten zijn gekend over de hele wereld, maar Brusselse spruitjes en witlof smaken toch het lekkerst in hun land van herkomst. Liefhebbers van vlees kunnen zich tegoed doen aan heerlijke gerechten op basis van kip en konijn. Voor fijnproevers is er het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots op mag zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kun je proeven in de cafés, en er bestaat zelfs een Biermuseum.

Brussel

Eten en drinken

a la Morte Subite

Brussel en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, proeft u maar bij a la Morte Subite. In deze authentieke Brusselse Kroeg worden maar liefst 15 verschillende biersoorten geschonken door de achterkleinzonen van de oprichter, reeds de 4de generatie! Voor de echte bierliefhebber is deze kroeg zeker een bezoekje waard.

Lees meer

De Grote Markt

Culinair genieten en of drankje ' De Grote Markt: centraal gelegen hartje centrum. Aan de Grote Markt en in de omliggende straatjes liggen alleen al tientallen restaurants die gewoon lekker eten opdienen met Belgische specialiteiten en veel vis-en schaaldieren.

Lees meer

Het Bloemeke van Goudpapier

Dit restaurantje is de voormalig thuishaven van de Belgische surrealisten tijdens de jaren '20. .

Lees meer

Taverne du Passage

Belgisch genieten in dit restaurant met een typisch Belgische en Franse keuken en een uitzonderlijke wijnkaart. U eet hier in een interieur uit de jaren 30, u gaat dus even terug in de tijd.

Lees meer