Uniek Brussel met interessante bezienswaardigheden.

In Brussel zijn vele bezienswaardigheden te ontdekken waar Manneke Pis toch wel een must is en verder zijn er vele musea te bezoeken.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Iedereen kent de Grand Place of Grote Markt in het Brusselse. Maar behalve dit 'hart' van de stad biedt Brussel natuurlijk veel meer. Eén van de kleinste, maar tegelijkertijd ook leukste bezienswaardigheden is Manneke Pis~ één van de grootste is het Atomium, destijds in het kader van de wereldtentoonstelling gebouwd. De Grote Markt blijft natuurlijk de grotere trekker, het stadhuis, de Belfort en de prachtige gildehuizen domineren dit stukje cultuurerfgoed.

Brussel

Bezienswaardigheden

Bloementapijt

Midden augustus wordt om de twee jaar de Grote Markt in Brussel bedekt met een reusachtig bloementapijt van maar liefst 300 m² groot. Vanaf het balkon van het Stadhuis kunt u genieten van het prachtige uitzicht over dit bloementapijt.

Lees meer

Chinese paviljoen

Op de noordelijke hoek van het koninklijk park staan twee uitzonderlijke monumenten. Toen Leopold II in 1900 de wereldtentoonstelling bezocht in Parijs was hij onder de indruk van de diverse Oosterse gebouwen.

Lees meer

Grote Markt

De Grote Markt is één van 's werelds mooiste stadspleinen met oa. zijn rijkversierde gildenhuizen! De Grote Markt is het centrum van de stad Brussel en staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Lees meer

Hallepoort

De Hallepoort is een zeldzame getuigenis van de stedelijke militaire architectuur in Brabant in de 14de eeuw. Deze stadspoort uit 1381 maakte deel uit van de 2e stadsomwalling en is de laatst overgebleven Brusselse Stadspoort.

Lees meer

Het Atomium blinkt weer

Het Belgische symbool. Dit kristallijnige ijzermolecule werd opgericht voor de wereldtentoonstelling in 1958 en is recentelijk heropend na een grondige renovatie! Ingenieur Andre Waterkeyn ontwierp het Atomium.

Lees meer

Magritte Museum

Sinds de opening van dit museum in juni 2009 zijn er veel bezoekers geweest in dit museum dat zich in het Altenloh Hotel (dat deel uitmaakt van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België) bevindt.

Het museum stelt werk tenoon van de surrealistische kunstenaar uit de collectie van de Koninlijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Lees meer

Manneken Pis

Dit standbeeld van de kleine plassende jongen is één van de grootste toeristische attracties van Brussel. U vindt 'm op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, op loopafstand van de Grote Markt.

Lees meer

Sint Michiels kathedraal

Middeleeuwse kathedraal in Brabantse Gotiek met prachtige glas-in-loodramen. De Sint-Michielskathedraal ook wel Sinte-Goedelekerk genoemd gaat terug naar 1047.

Lees meer

Stadhuis

Als u de Grote Markt oploopt vanuit één van de zeven zijstraten ziet u meteen een groot gotisch gebouw. Dit is het stadhuis van Brussel en het mooiste stadhuis van de Lage Landen.

Lees meer

Zwarte toren

Een vestingstoren die deel uitmaakte van de eerste, versterkte stadsomwalling in de 12e eeuw. Deze wachttoren, gelegen aan het St.

Lees meer