; Bezienswaardigheden Krakau - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Krakau


Krakau met indrukwekkende bezienswaardigheden.

Krakau is door UNESCO aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld met vele bezienswaardigheden. Unieke stedentrip en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wie begint aan zijn tocht langs de bezienswaardigheden in Krakau begrijpt al gauw waarom deze stad zo in opmars is. Het heeft een tijdje geduurd voordat men het “Florence van Polen” ontdekte als bestemming. En dat terwijl er hier, op maar twee uur vliegen van Nederland, zoveel bijzonders te zien is. Rynek Glówny, het grote middeleeuwse marktplein, is een mooi startpunt voor uw bezoek. Niet alleen vindt u daar een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Krakau bij elkaar, ook kunt u hier een duik in de geschiedenis nemen in het ondergrondse museum Rynek Underground.

Krakau is sterk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Het oude centrum kwam daar zonder kleerscheuren doorheen en is daarom nog zo oogstrelend mooi, maar u bent hier ook in de stad van concentratiekamp Auschwitz, dat op anderhalf uur rijden ligt.

Krakau

Bezienswaardigheden

No text

Auschwitz

Het concentratiekamp Auschwitz is vanuit Krakau te bezoeken. Deze stille getuige van een van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis ligt op anderhalf uur rijden van de stad.

Lees meer

Jagielloonse Universiteit

Aan de Jagiellonische Universiteit, een van de oudste academies van Centraal-Europa, studeren de meest getalenteerde Poolse bollebozen. Laat u rondleiden en snuif de sfeer van geleerdheid op.

Lees meer

Jordanow- en Landaupaleis

Het Jordanow- of Landaupaleis, gelegen in de wijk Kazimierz, is de nalatenschap van een Joodse familie. Een authentiek stukje Krakau waar een veelbewogen geschiedenis aan kleeft.

Lees meer

Kasteel en Kathedraal van Wavel

Het kasteel en de kathedraal van Wawel vormen samen een topattractie. Hier werden vele Poolse koningen gekroond en begraven. Dwaal er rond en laat uw fantasie op hol slaan.

Lees meer

Kazimierz

In de oude Joodse wijk Kazimierz zijn de nog sporen zichtbaar van een veelbewogen verleden. De Joden brachten de buurt, tegen de verdrukking in, tot grote bloei. Nu kunt u er heerlijk ronddwalen.

Lees meer
No text

Lakenhallen

In de Lakenhallen midden op het centrale marktplein, waar vroeger druk gehandeld werd, kunt u nog steeds uw geld uitgeven. Niet meer aan zout en dure zijde, maar aan lollige souvenirs.

Lees meer
No text

Mariakerk

Aan de Mariakerk op het marktplein Rynek Glówny kleeft een bijzonder verhaal. Ieder uur herinnert trompetgeschal aan de heldendood van een moedige soldaat, lang geleden.

Lees meer
No text

Planty park

Het kleurrijke Planty Park ligt in een beschermende ring om het oude centrum van Krakau heen. Strijk hier neer op een stadsbankje en maak in alle rust plannen voor de dag.

Lees meer
No text

Rynek Glówny Marktplein

Om het gigantische Rynek Glówny marktplein te bekijken, mag u bijna wel een hele dag uittrekken. Op, om en onder dit middeleeuwse plein wemelt het van het waardevolle cultuurgoed.

Lees meer

Wieliczka

Heeft u wel eens een zoutmijn van binnen bekeken? Dit is uw kans. De uitgestrekte Wieliczka zoutmijnen behoren tot de oudste ter wereld en het is een hele belevenis ze te bekijken.

Lees meer