Krakau met indrukwekkende bezienswaardigheden.

Krakau is door UNESCO aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld met vele bezienswaardigheden. Unieke stedentrip en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wie begint aan zijn tocht langs de bezienswaardigheden in Krakau begrijpt al gauw waarom deze stad zo in opmars is. Het heeft een tijdje geduurd voordat men het “Florence van Polen” ontdekte als bestemming. En dat terwijl er hier, op maar twee uur vliegen van Nederland, zoveel bijzonders te zien is. Rynek Glówny, het grote middeleeuwse marktplein, is een mooi startpunt voor uw bezoek. Niet alleen vindt u daar een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Krakau bij elkaar, ook kunt u hier een duik in de geschiedenis nemen in het ondergrondse museum Rynek Underground.

Krakau is sterk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Het oude centrum kwam daar zonder kleerscheuren doorheen en is daarom nog zo oogstrelend mooi, maar u bent hier ook in de stad van concentratiekamp Auschwitz, dat op anderhalf uur rijden ligt.

Krakau

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Krakau