Krakau met indrukwekkende bezienswaardigheden.

Krakau is door UNESCO aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld met vele bezienswaardigheden. Unieke stedentrip en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Krakau, authentiek en ongeschonden

‘Het Florence van Polen’, zo wordt Krakau wel genoemd. En als u de tocht maakt langs de bezienswaardigheden in Krakau, begrijpt u waarom. De stad is prachtig! Anders dan in veel Oost-Europese steden bleven kerken, pleinen en gebouwen in de Tweede Wereldoorlog ongeschonden. Wat u in Krakau ziet is dus veelal niet heropgebouwd in oude stijl, maar helemaal authentiek. Juist daarom wordt de stad nu ontdekt door de echte kunst- en cultuurliefhebbers. En als u dan ook nog bedenkt dat Krakau op maar twee uur vliegen van Amsterdam ligt, is de keuze voor deze stad snel gemaakt.

Als een koning uitkijken over de stad

Vanaf het kasteel op de Wawelheuvel hebben Poolse koningen Krakau zien opbouwen. Als u hier staat, kunt u zich dan voorstellen hoe ze uitkeken over de stad? Die was ooit nog maar een bescheiden middeleeuwse nederzetting aan de rivier de Wisla. De kathedraal die bij het kasteel hoort, is een van de belangrijkste highlights van Krakau. Grote monarchen liggen er begraven. In het bijbehorende Wawelmuseum ziet u met welke rijkdom de koningen zich tijdens hun leven omringden. Boek uw tickets voor Wawel liefst van tevoren, want er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk het terrein op. Wel zo fijn, want daardoor blijft de drukte binnen de perken.

Durft u ondergronds te gaan?

Wij hebben op deze pagina de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau voor u uitgelicht. Van het indrukwekkende Auschwitz, via de Mariakerk, tot het oeroude marktplein Rynek Glówny. Bent u op dat prachtplein in het hart van de stad, neem dan zeker ook ‘een duik’ in Rynek Underground. Dit is een modern museum dat zich direct onder het marktplein bevindt. Het ontstond op deze plek dankzij de archeologische opgravingen die er werden gedaan. Daarbij kwamen massa’s antieke artefacten aan het licht. Het museum is modern en interactief van aard. Men heeft bovendien zijn best gedaan de spanning voor de bezoeker op te voeren met behulp van geluids- en lichteffecten.

Krakau

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Krakau