Wat is hot in Krakau?

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wie plannen maakt voor een avondje uitgaan in Krakau hoeft zich geen zorgen te maken, want de stad telt een flink aantal cafés, clubs en pubs. Men heeft het er zelfs over dat Krakau de stad is met de “hoogste kroegdichtheid” ter wereld. U hoeft alleen maar naar het centrale marktplein Rynek Glówny te gaan en u ziet dat er van die geruchten vast wel wat waar is. Rondom dit plein loopt u van de ene leuke kroeg naar de andere gezellige tent en maakt u snel een paar Poolse vrienden.

Vergeet bij het stappen niet af en toe de trap naar beneden te nemen, want de leukste gelegenheden zitten in de kelders van oude panden. En verder: uitgaan in Krakau betekent ook uzelf trakteren op live Joodse klezmermuziek. Die staat op het programma in de wijk Kazimierz.

Krakau

Uitgaan

Club Baccarat

Houdt u van luxe en exclusiviteit? Dan is Club Baccarat iets voor u. Deze stijlvolle club heeft een apart VIP-gedeelte waar u met alle egards behandeld wordt.

Lees meer

Frantic Club

Tijdens het stappen mag u hem niet links laten liggen, de populaire Frantic Club. Feestgangers van over de hele wereld swingen hier gebroederlijk tot het ochtendgloren.

Lees meer

Klezmer-Hois

Voor liefhebbers van hartverwarmende Joodse klezmermuziek gaan de deuren van Klezmer-Hois iedere avond wagenwijd open. Echt een aanrader voor een bijzondere avond in Krakau.

Lees meer

La Habana

La Habana is een oergezellige zaak waar u de hele avond kunt blijven zitten met een hapje, een drankje en eventueel een goede sigaar. Een dansje wagen kan ook!

Lees meer

U Muniaka Jazz Club

Als u een jazzliefhebber bent, dan komt u bij U Muniaka Jazz Club tot in de late uurtjes aan uw trekken. Verrassend veelzijdig is Krakau, als het om jazz gaat.

Lees meer