Plan uw trip naar KrakauWat is hot in Krakau?

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wist u dat Krakau de meeste drinkgelegenheden per vierkante meter heeft van de hele wereld? En al deze barretjes en cafés blijven ook nog eens tot laat open! Het Krakause nachtleven is dankzij het groeiende aantal studenten en toeristen de laatste jaren behoorlijk uitgebreid. De meeste clubs, bars en disco’s bevinden zich rond het grote marktplein Rynek Glówny, ze blijven allemaal open tot 2.00 uur of zelfs 4.00 uur. Daal zeker eens de trappen af naar de binnenste regionen van een van de keldercafés die diep in het hart van de oude panden te vinden zijn. Hier komen veel studenten en is het iedere avond beregezellig. Ook zijn in dit soort kelders vaak de meest hippe clubs gevestigd.
Jazz is een populaire muzieksoort in Krakau. Er zijn diverse bars waar elke avond live jazzmuziek voor het voetlicht wordt gebracht. Zet bijvoorbeeld koers naar U Muniaka Jazz Club of naar Podium. Ook Chlopskie Jadlo in de Ulica Agnieszski is leuk, dit is een bar-restaurant waar liefhebbers van folk terecht kunnen. Wilt u zich tot diep in het hart laten raken? Hoor dan hoe rasmuzikanten gepassioneerd de ziel van Krakau blootleggen in Klezmer-Hois, oftewel het klezmerhuis, in Kazimierz. Hier staat iedere avond traditionele Joodse klezmermuziek op het programma.
Een wedje leggen? Dat kan in de casino’s van het Continental, Forum en Pod Roza Hotel. Gepaste kleding is verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Krakau, Krakau by night

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Uitgaan

Club Baccarat

Houdt u van luxe en exclusiviteit? Dan is Club Baccarat iets voor u. Deze stijlvolle club heeft een apart VIP-gedeelte waar u met alle egards behandeld wordt.

Lees meer

Frantic Club

Tijdens het stappen mag u hem niet links laten liggen, de populaire Frantic Club. Feestgangers van over de hele wereld swingen hier gebroederlijk tot het ochtendgloren.

Lees meer

Klezmer-Hois

Voor liefhebbers van hartverwarmende Joodse klezmermuziek gaan de deuren van Klezmer-Hois iedere avond wagenwijd open. Echt een aanrader voor een bijzondere avond in Krakau.

Lees meer

La Habana

La Habana is een oergezellige zaak waar u de hele avond kunt blijven zitten met een hapje, een drankje en eventueel een goede sigaar. Een dansje wagen kan ook!

Lees meer

U Muniaka Jazz Club

Als u een jazzliefhebber bent, dan komt u bij U Muniaka Jazz Club tot in de late uurtjes aan uw trekken. Verrassend veelzijdig is Krakau, als het om jazz gaat.

Lees meer