Plan uw trip naar KrakauWat is hot in Krakau?

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Gezellige markten en boetiekjes. Wie wil daar niet een graantje van meepikken tijdens zijn stedentrip? Krakau biedt voor de shoppers onder ons gelukkig een heleboel mogelijkheden. De Lakenhallen op het grote marktplein Rynek Glówny komt u niet uit zonder een tasje vol typisch Poolse souvenirs van hout en wol. Op een steenworp afstand van het plein vindt u in de winkelstraat Ulica Bracka de Cepeliawinkels, waar u terecht kunt voor originele Poolse hebbedingen. De Ulica Florianska en de Ulica Szewska herbergen leuke boetiekjes en souvenirwinkels. Aan de Rynek Kleparski vindt u de groente- en fruitmarkt Stary Kleparz, waar van ’s morgens 7.00 uur tot zonsondergang de kooplui hun waren aan de man proberen te brengen. Leuk om te weten is, dat het hier om een van de oudste markten van Polen gaat, daterend uit de 14e eeuw. Rondom Nowy Kleparz aan het eind van de Ulica Dluga, de langste straat van Krakau, vindt u nog een interessante versmarkt. Krakau’s grootste vlooienmarkt bevindt zich op het plein Plac Nowy in Kazimierz en is iedere zondagochtend geopend.
Wie graag alle winkels van de bekende merken bij elkaar heeft, kan zijn zloty’s laten rollen in een van de grote winkelcentra in Krakau. Onder het dak van Krakow Plaza in het centrum van de stad zitten niet minder dan 1000 winkels op een rij. Een andere gigant op dit gebied is Galeria Kazimierz in de Joodse wijk. Hier kunt u niet alleen terecht voor de ultieme shopervaring, maar ook voor het trekken van een paar baantjes in het zwembad of een uurtje afzien bij de sportschool.

Krakau, winkelstraat Krakau

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Winkelen

Al Pokoju/Krakow Plaza

Alle vertrouwde merken zitten op een rij in winkelcentrum Krakow Plaza. Laat ze maar rollen, die Poolse zloty, en geniet hier van een middagje shophoppen.

Lees meer

Galeria Kazimierz

Wie onbezorgd wil winkelen, gaat naar het moderne winkelcentrum Galeria Kazimierz in de Joodse buurt. Ook kunt u er terecht voor een uurtje sportschool of een duik in het zwembad.

Lees meer

Galeria Plakatu

Een bijzondere winkel is Galeria Plakatu. U koopt er originele kaarten en film- en theaterposters. Voor wie wat anders wil dan de gebruikelijke souvenirs, is dit the place to visit.

Lees meer

Lakenhallen

Gezelligheid troef is het in de binnenstad van Krakau en rondom de Lakenhallen. We kunnen ons niet voorstellen dat u hier niet slaagt voor souvenirs voor het thuisfront.

Lees meer

Markten in Krakau

Op de markt in Krakau is uw euro een zloty waard en voor u het weet bent u een heleboel originele rommeltjes rijker. Bezoek vooral ook de indrukwekkende versmarkt Stary Kleparz.

Lees meer