; Winkelen Krakau - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Krakau


Wat is hot in Krakau?

Waarom Krakau door UNESCO is aangewezen als een van de belangrijkste cultuurhistorische steden ter wereld? Boek een stedentrip naar deze prachtige Poolse parel en ga het zelf zien, horen, proeven en voelen.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelen in Krakau, het gaat net even anders dan anders, maar juist daardoor is het zo’n charmante bezigheid. In het centrum vindt u kneuterige zaakjes en exclusieve boetieks en kunt u uw tassen vullen met onvervalste Poolse spullen. Middenin de stad, in de Lakenhal op het centrale plein Rynek Glówny, zit een hele reeks leuke souvenirwinks. De hebbedingen die er te koop zijn kosten niet veel. Houdt u van tweedehands en van vintage? Dan loopt u ook watertandend door het centrum.

Grote winkels en internationale merken zult u er echter niet tegenkomen. Wie gericht wil winkelen in Krakau en koopwaar als huisraad, merkkleding en apparaten zoekt, kan beter naar de grote winkelcentra en de outletshops even buiten het centrum gaan.

Krakau, winkelstraat Krakau

Winkelen

Al Pokoju/Krakow Plaza

Alle vertrouwde merken zitten op een rij in winkelcentrum Krakow Plaza. Laat ze maar rollen, die Poolse zloty, en geniet hier van een middagje shophoppen.

Lees meer

Galeria Kazimierz

Wie onbezorgd wil winkelen, gaat naar het moderne winkelcentrum Galeria Kazimierz in de Joodse buurt. Ook kunt u er terecht voor een uurtje sportschool of een duik in het zwembad.

Lees meer

Galeria Plakatu

Een bijzondere winkel is Galeria Plakatu. U koopt er originele kaarten en film- en theaterposters. Voor wie wat anders wil dan de gebruikelijke souvenirs, is dit the place to visit.

Lees meer

Lakenhallen

Gezelligheid troef is het in de binnenstad van Krakau en rondom de Lakenhallen. We kunnen ons niet voorstellen dat u hier niet slaagt voor souvenirs voor het thuisfront.

Lees meer

Markten in Krakau

Op de markt in Krakau is uw euro een zloty waard en voor u het weet bent u een heleboel originele rommeltjes rijker. Bezoek vooral ook de indrukwekkende versmarkt Stary Kleparz.

Lees meer