; Eten en drinken Porto - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Porto


Wat is hot in Porto?

Porto… U krijgt direct visioenen van gloedvolle portwijn, op het gemakje gerijpt in oude wijnkelders. Maar ook zónder een glaasje op dwaalt u in deze Portugese havenstad verrukt over sfeervolle rivieroevers en door lieflijke, middeleeuwse straatjes.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Zoals overal in het zuiden van Europa is het ook hier een goede gewoonte: eten en drinken behoren in Porto tot de belangrijkste bezigheden. De Portugezen zijn een warmhartig volk en de mensen hechten veel belang aan samenzijn en samen eten. Ze beginnen er al mee rond het middaguur, als de restaurants en de terrassen volstromen. En waarom zou u zich niet lekker mee laten drijven op deze flow? .

Houdt u van vis? Stroop dan de restaurants langs de kade van de Douro af. De koks aldaar steken elkaar met een knipoog de loef af als het gaat om het grillen, bakken of stomen van een visje. Het meest populaire gerecht is kabeljauw, al dan niet gezouten, maar ook sardientjes en schaaldieren staan hoog op de lijst.

Porto, Kelder porto

Eten en drinken

Companhia dos Peixes

Het visje dat u bij Peixes e Companhia geserveerd krijgt, is zo vers als maar zijn kan. Eerlijk en met zorg bereid, zonder veel opsmuk. Genieten met een grote G voor de visliefhebber!

Lees meer

Dom Thono

De Portugese zanger Rui Veloso heeft zijn eigen restaurant, Dom Thono. Met uitzicht op de Ponte Dom Luis smult u hier van traditionele gerechten met een modern sausje.

Lees meer

Filha da Mae Preta

Bij het populaire tentje Filha da Mae Preta, lieflijk gelegen aan de rivier, kunt u proeven hoe een beroemd lokaal middeleeuws gerecht smaakt.

Lees meer

Gran café Majestic

Ga sfeer en smakelijke gerechten proeven bij Gran Café Majestic, een grote naam in Porto. Hier smeedden vroeger kunstenaars hun plannen en ook nu nog kunt u er beroemdheden tegenkomen.

Lees meer

Grelhador da Boavista

Ga voor een betaalbare lunch of avondmaaltijd naar grillrestaurant Grelhador da Boavista, waar de locals graag hun magen vullen. Dat laatste is altijd een goed teken als het om restaurantkeuze gaat.

Lees meer