Plan uw trip naar PortoWat is hot in Porto?

Hoewel Porto zijn naam ontleent aan de portwijn, is Porto toch meer dan dat. U raakt hier in de ban van sfeervolle rivieroevers en van pittoreske straatjes!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

De portugezen eten 's avonds vrij laat en meestal buiten de deur. De portugezen zien het avondeten echt als een sociale ontmoeting met familie en vrienden. U vindt dan ook overal restaurants in alle verschillende prijsklassen. De echte Portugese keuken vindt u in de eettentjes langs de rivier in de wijk Ribeira. Als een echte wijnliefhebber zult u zich zeker vermaken in de wijk Vila Nova de Gaia, aan de zuidoever van de Douro. Hier bevinden zich de meeste wijnhandelaren. Bent u een viseter dan zit u goed in Porto. Vis is typisch Portugees, ze zijn er in alle soorten en maten. Meest gegeten vis is de Bacalhau, een kabeljauw die op veel verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Voor de vleesliefhebbers is er de Cozido à portuguesa, een 1 pansmaaltijd van varkensvlees, rundvlees, groente en worst. Een andere aanrader is Frango grelhado, een geroosterde kip met heerlijke knoflook.

Porto, Kelder porto

Hoewel Porto zijn naam ontleent aan de portwijn, is Porto toch meer dan dat. U raakt hier in de ban van sfeervolle rivieroevers en van pittoreske straatjes!

Eten en drinken

Companhia dos Peixes

Voor de visliefhebbers. In dit restaurant kunt u genieten van een heerlijk bereide vismaaltijd aan de Rua do Ouro.

Lees meer

Dom Thono

Restaurant met livemuziek. Dit restaurant is van de bekende artiest ""Rui Veloso"", gelegen aan de haven, Cais da Ribeira.

Lees meer

Filha da Mae Preta

Zeker de moeite waard. Uitstekend vlees- & visrestaurant, gelegen aan de haven Cais da Ribeira.

Lees meer

Gran café Majestic

Meer dan een café alleen. Dit café vertelt u de geschiedenis van Porto.

Lees meer