Porto heeft vele unieke bezienswaardigheden.

De levendige havenstad Porto heeft naast de bekende Portwijn vele historische bezienswaardigheden en authentieke wijken. Porto is niet voor niets door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

U kunt de bezienswaardigheden in Porto allemaal netjes langslopen en afstrepen, maar deze Noord-Portugese havenstad vraagt eigenlijk om een andere benadering. Ga liever een versnelling lager en laat de stad op u afkomen, dan wordt de magie voelbaar. Porto is authentiek en ruig. Dat ziet u als u door de oudste wijk dwaalt, Ribeira, langs de oever van de rivier de Douro. Hiervandaan vertrokken eeuwen geleden al de grote schepen met ontdekkingsreizigers. In de volkse achterafstraatjes die tegen de heuvel zijn opgebouwd, heeft de tijd stilgestaan.

Wilt u een sprookjesachtig uitzicht? Beklim dan de hoge toren Torre dos Clérigos, of ga naar de op een heuvel gelegen wijk Vila Nova de Gaia. Vandaaruit kijkt u wijd uit over de stad, met een glas zonnige port in de hand.

Porto

Bezienswaardigheden

De Igreja de Sao Francisco

Wie van blingbling houdt, wordt op zijn wenken bediend als hij de Igreja de Sao Francisco bezoekt. Van buiten een doorsnee gotische kerk, vanbinnen extravagant versierd met bladgoud.

Lees meer

De Igreja do Carmo

De kerk Igreja do Carmo in rococostijl is een van de mooiste kerken van Porto. Eigenlijk gaat het hier om twee kerken, die van elkaar gescheiden zijn door een minuscuul huisje.

Lees meer

De kathedraal De Sé

De kathedraal de Sé heeft niet alleen vredige tijden gekend. In de Middeleeuwen deed ze dienst als burcht voor de katholieken, die zich er verscholen voor de islamitische overheersers.

Lees meer

Fundação de Serralves

Wie van moderne kunst houdt, koopt een kaartje voor het Fundação de Serralves, het Museum voor Moderne Kunst van Porto. Zwerf door het mooie gebouw en de omliggende tuinen.

Lees meer

Jardins Do Palácio De Cristal

Wie even wil uitblazen, kan dat doen in de Jardins Do Palácio De Cristal. Deze frisgroene tuinen liggen op een heuvel en bieden verrassende doorkijkjes op de rivier en op de stad.

Lees meer

Ponte dom Luis

Dat de hoge ijzeren brug Ponte Dom Luis directe familie is van de Eiffeltoren, dat ziet u zo. Steek de Ponte al wandelend over en laat u de adem benemen door het panorama.

Lees meer

Ribeira

Laat uw verbeeldingskracht werken terwijl u door de smalle straatjes van de oude wijk Ribeira doolt. Hoor de echo’s van de Middeleeuwen en zie hoe expeditieschepen vanaf de kade het ruime sop kiezen.

Lees meer

Taylor's wijnhuis

Laat u rondleiden door de kelders van Taylor’s Wijnhuis met een glas verrukkelijke port in de hand. Nog meer genot? Strijk neer op het hooggelegen terras en kijk uit over de stad.

Lees meer

Torre dos Clérigos

Vanaf de hoge toren Torre dos Clérigos, lange tijd een ijkpunt voor zeelieden, kijkt menig toerist zijn ogen uit. Hijgend, dat wel, na het bestijgen van de 240 treden tellende trap.

Lees meer