Wat is hot in Porto?

Porto… U krijgt direct visioenen van gloedvolle portwijn, op het gemakje gerijpt in oude wijnkelders. Maar ook zónder een glaasje op dwaalt u in deze Portugese havenstad verrukt over sfeervolle rivieroevers en door lieflijke, middeleeuwse straatjes.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wat verstaan de inwoners van deze eigenzinnige stad onder een avondje uitgaan in Porto? Het antwoord: gezellig en lang samen eten en drinken. Het zwaartepunt ligt daarbij in de wijk Ribeira. Duik dus als het donker wordt het oude stadscentrum in en zoek tussen alle hotspots naar uw eigen favoriet. De eettentjes, cafés en barretjes zitten hier knus naast elkaar en zo komen eten, drinken en een goed gesprek moeiteloos samen. .

Een sympathieke gewoonte in mediterrane landen ziet u ook terug in Porto: als er binnen geen plek meer is, of het terras zit vol, dan drinkt u gewoon uw drankje op straat. Cafés die u echt even moet opzoeken tijdens het uitgaan in Porto zijn Galeria de Paris, Majestic Café en voor de liefhebber de Hot Five Jazz & Blues Club.

Porto

Uitgaan

Club Aniki Bobo

Gooi de haren los op de dansvloer bij Club Aniki Bobo. De in het centrum gelegen club werkt met verschillende thema’s en iedereen voelt zich er welkom.

Lees meer

Galeria de Paris

Galeria de Paris levert leuke foto’s op. Wie in dit café een selfie maakt, heeft op de achtergrond een hele verzameling vintage prullaria in het vizier. Er hangt zelfs een auto aan de muur!

Lees meer

Hot Five Jazz & Blues Club

Een echte hotspot voor wie een jazzhart heeft, is de Hot Five Jazz & Blues Club. Geniet er van live optredens en een goede cocktail.

Lees meer

Majestic Café

Loop binnen bij Majestic Café, de beroemde, rijk gedecoreerde tapperij in art nouveaustijl. Hier kletsten decennialang de kunstenaars en schrijvers elkaar de oren van het hoofd.

Lees meer

Ribeira Porto

Wie de bloemetjes wil buitenzetten, gaat op stap in de wijk Ribeira in Porto. Dit is het hart van het uitgaansleven. Op warme avonden is iedereen op straat.

Lees meer