Wat is hot in Porto?

Porto… U krijgt direct visioenen van gloedvolle portwijn, op het gemakje gerijpt in oude wijnkelders. Maar ook zónder een glaasje op dwaalt u in deze Portugese havenstad verrukt over sfeervolle rivieroevers en door lieflijke, middeleeuwse straatjes.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wat verstaan de inwoners van deze eigenzinnige stad onder een avondje uitgaan in Porto? Het antwoord: gezellig en lang samen eten en drinken. Het zwaartepunt ligt daarbij in de wijk Ribeira. Duik dus als het donker wordt het oude stadscentrum in en zoek tussen alle hotspots naar uw eigen favoriet. De eettentjes, cafés en barretjes zitten hier knus naast elkaar en zo komen eten, drinken en een goed gesprek moeiteloos samen. .

Een sympathieke gewoonte in mediterrane landen ziet u ook terug in Porto: als er binnen geen plek meer is, of het terras zit vol, dan drinkt u gewoon uw drankje op straat. Cafés die u echt even moet opzoeken tijdens het uitgaan in Porto zijn Galeria de Paris, Majestic Café en voor de liefhebber de Hot Five Jazz & Blues Club.

Porto

Nog meer tips om uit te gaan