; Winkelen Porto - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Porto


Wat is hot in Porto?

Porto… U krijgt direct visioenen van gloedvolle portwijn, op het gemakje gerijpt in oude wijnkelders. Maar ook zónder een glaasje op dwaalt u in deze Portugese havenstad verrukt over sfeervolle rivieroevers en door lieflijke, middeleeuwse straatjes.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Voor de fans onder u: winkelen in Porto betekent allereerst de juiste fles Port inslaan. Laat u rondleiden in de wijnkelders in Vila Nova De Gaia, proef welke variant bij u in de smaak valt en maak de deal meteen maar rond. Zo heeft u op andere dagen uw handen vrij om met een lege tas de stad in te gaan en koopjes te jagen. In de populaire autovrije winkelstraat Rua de Santa Catarina bijvoorbeeld, waar u alle bekende merken vindt. Sla ook af richting de zijstraten, want juist daar komt u in de verleiding als het om originele cadeautjes gaat. .

Winkelen in Porto kan overdekt en koel in de grote warenhuizen. Via Catarina in het centrum is bijvoorbeeld een oergezellige mall. En vergeet u het mensen kijken op de markt niet?

Porto

Winkelen

Garrafeira do Carmo

Bij wijnwinkel Garrafeira do Carmo kunnen portliefhebbers nippen, vergelijken en kopen. Pas op, want naarmate de proeverij vordert trekt u natuurlijk steeds gemakkelijker de beurs!

Lees meer

Mercado de Bolhão

Ga naar de gedeeltelijk overdekte Mercado de Bolhão voor een wandelingetje langs de kramen. Scoor hier verse worst, groente en fruit, of eet er een visje zo van de grill.

Lees meer

Rua de Miguel Bombarda

Voor de jacht op vintage kleding reserveert u een paar uurtjes Rua de Miguel Bombarda. Leuk om het shoppen in deze straat te combineren met een bliksembezoek aan sympathieke kunstgaleries.

Lees meer

Rua de Santa Catarina

De Rua de Santa Catarina is dé autovrije winkelstraat in het hart van zonnig Porto. Trek de stevige stappers aan en laat u verleiden tot kijken en kopen.

Lees meer

Winkelcentra in Porto

Wilt u tussen het sightseeën door een paar tassen vol leuke spullen scoren? Dat kan! Namelijk in een van de gezellige winkelcentra in Porto.

Lees meer