Discotheken/Clubs

Wie een avond flink wil stappen in Praag hoeft niet bang te zijn dat hij van een koude kermis thuiskomt. Ga in de rij staan voor een van de volgende discotheken en de avond kan niet meer stuk.

Chateau
Zeker een aanrader, deze hippe tent die erg in trek is bij toeristen van allerlei pluimage. Zowel jongeren als volwassenen komen naar deze club en dat geeft een gezellige mix van stijlen en sfeer. De discotheek is tot 5.00 uur 's nachts geopend en het feestje hoeft dus niet voortijdig te stoppen. Trek een mooie outfit aan want dat is bij Chateau de norm.
Waar: Jakubska 2
Metro: Námestí Republiky/Staromestská

Duplex
De discotheek is gelegen in een enorme glazen kubus, gevestigd op de zesde en zevende verdieping van een gebouw aan het Wenceslasplein. De zesde verdieping is een bar en wie een etage omhoog loopt komt op de dansvloer terecht. Om even een luchtje te scheppen is er op het grote balkon genoeg ruimte. Het uitzicht over nachtelijk Praag is hier in één woord geweldig.
Waar: Vaclavske namesti 21
Metro: Mustek

Karlovy Lázne
Deze grootste discotheek van Praag beslaat zes verdiepingen en op iedere etage is een andere muziekstijl aan de beurt. Helemaal bovenin is een relaxruimte om even bij te komen, ver van alle drukte en harde muziek. Zowel de drank als de entree zijn spotgoedkoop.
Waar: Smetanovo nábrezí 198
Metro: Staromestská

Mecca
Dit mekka voor dansliefhebbers is echt the-place-to-be. Hier wordt veel techno en house gedraaid en van een bezoekje van een Europese DJ hoeft men niet raar op te kijken. In de kelder is een loungeroom ingericht waar het even prima relaxen en kletsen is.
Waar: U Pruhonu 3
Metro: Nádraží Holeovice

Roxy
Velen zeggen dat Roxy de beste club van heel Tsjechië is. Eén ding is zeker: internationale DJ's staan te springen om hier de muziek in elkaar te komen mixen. Verder wordt er veel gewerkt met licht- en lasereffecten en krijgen de danseressen het hele publiek mee. Er hangt echt een fijne sfeer in deze club.
Waar: Dlouhá 33
Metro: Námestí Republiky