Kerstmarkt

Met kerst wordt er flink uitgepakt in Praag. Een grote toeristische trekpleister vormen de kerstmarkten, die echt de moeite waard zijn en niet onderdoen voor bijvoorbeeld de Duitse. Vooral de twee grote markten op het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein zijn een hele happening.

Tsjechische gerechten
Duizenden mensen komen gedurende de hele maand december op deze kerstmarkten af, zowel Tsjechen als buitenlandse toeristen. De gebouwen rondom de pleinen zijn sfeervol verlicht, de houten kraampjes staan bol van de mooie handgemaakte spulletjes, van kaarsen tot speelgoed en van glaswerk tot kerstversiering. U kunt overal heerlijke streekproducten proeven. Traditioneel maakt men tijdens de kerstmarkt van het bereiden van de Tsjechische gerechten een heel feest, in grote pannen en aan het spit wordt gekookt en gebraden waar u bij staat.

Kerstboom uit de zuidelijke bossen
Op het Oude Stadsplein vormt de gigantische kerstboom, vers gekapt aangevoerd uit de zuidelijke bossen van Tsjechië, de grootste bezienswaardigheid. Men is niet zuinig met het versieren van de boom en er glinsteren duizenden lichtjes in. Vriendelijke mensen, stemmige kerstmuziek, dansende kinderen, lekkere hapjes en warme drankjes maken het feestje hier helemaal af.

Adres: Staromestská námestí/Vaclavské námesti
Metro: Staromestská/Mustek
Wanneer: Eind november t/m 1 januari, dagelijks 9.00-17.00 uur (data en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)