Evenementen en festivals

Praag is dé stad voor wie van klassiek houdt. Grote componisten als Mozart en Tsjaikovski hebben er in het verleden heel wat tijd doorgebracht en de stad was lange tijd een levendig centrum van kunst. Toneel, ballet, opera en klassieke concerten trekken ook vandaag de dag ieder weekend vele bezoekers en zowel geïnteresseerde toeristen als Pragenaars zelf zitten dan op de eerste rij.

klassiek Lentefestival
Ieder jaar worden in de stad vele festivals georganiseerd op het gebied van klassieke muziek en klassiek theater. Het Praags Internationaal Lentefestival is waarschijnlijk het belangrijkste evenement. Op vele locaties in de stad, in de sfeervolle context van historische gebouwen, wordt een scala van klassieke concerten en voorstellingen over het voetlicht gebracht. Ook het Praags Horn Festival in de zomer, Strings of Autumn van september tot november en het Winterfestival zijn zeer de moeite waard.

Paas- en kerstmarkten
Een bijzonder plekje onder de klassiekers wordt ingenomen door het Internationaal Marionettenfestival. De rijke historie van het Praagse poppenspel staat hierbij in de maand juni centraal. Poppenspelers van over de hele wereld trekken naar de stad, gevolgd door evenzovele geïnteresseerden. Ook het Praags filmfestival, Febiofest, wordt druk bezocht. Last but not least is het absoluut de moeite waard een stedentrip naar Praag te boeken rond Pasen of kerst: dan staat de stad bol van de festiviteiten en de gezellige Paas- en kerstmarkten zijn dan de grote toppers.