; Uitgaan Praag - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Praag


Wat is hot in Praag?

Praag is één van de mooiste steden van Europa en werd na de val van het communisme, één van de populairste en druk bezochte Europese steden. Praag is geweldig!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

De Tsjechen houden van bier en tijdens het uitgaan in Praag kunt u overal kwaliteitsbrouwsels proeven. In het centrum zitten veel bars, deze worden “pivnices” genoemd. In de oudste van dit soort Praagse bierkroegen, U Fleku, is men zelfs al vijfhonderd jaar aan het tappen. De kans is trouwens groot dat u een poos in zo’n bar blijft zitten, want wie eenmaal een paar glazen op heeft komt gemakkelijk in de verleiding om samen met de Tsjechen een lied aan te heffen. Ga daarna de dansvloer op in een van de vele clubs in het centrum. Een echte hotspot is het wijkje Žižkov dat wat naar het westen ligt. Het aantal blitse tentjes is hier de afgelopen jaren in rap tempo gegroeid en de plek is een must voor wie alles wil meemaken tijdens het uitgaan in Praag.

Praag

Uitgaan

Bars

Praagse bars zijn er in soorten en maten, het aanbod is heel divers. Bars voor jazzfanaten die zin hebben in een liveoptreden, cocktailbars voor een swingend hip publiek en fijne kroegen om onder het genot van een goede pul bier de dag door te nemen. Ga op zoek naar uw eigen favoriet.

Lees meer

Bierkroeg

De bierkroeg is een traditioneel Tsjechisch fenomeen. In de bierkroeg zitten de gasten aan lange houten tafels, vloeit het bier rijkelijk en duren de gesprekken eindeloos. Naarmate de avond vordert klinkt de accordeon en het liederlijk gezang. Laat zo'n kans niet schieten en breng een bezoek!

Lees meer

Discotheken/Clubs

De discotheken en clubs in Praag zijn hot. We weten het, de stad heeft niet de naam een echte uitgaansstad te zijn, maar dat valt echt alles mee. De discotheken en clubs die wij uitzochten, met hun lage entreeprijzen en hun hippe publiek, staan stuk voor stuk garant voor een topavond.

Lees meer

Evenementen en festivals

Evenementen en festivals staan in Praag meer dan eens in het teken van klassieke muziek en toneel. Praag heeft een rijke geschiedenis op dit gebied en de liefde voor deze kunstvormen is nog steeds groot. Boek een retourtje Praag en kom genieten van al het moois dat deze historische stad te bieden heeft.

Lees meer

Febiofest

Febiofest laat filmliefhebbers een week lang achteroverleunen in de zachte stoelen van het Cinestar Andel bioscopencomplex. Biofest neemt alle twaalf zalen in beslag met films van uiteenlopende genres en zorgt ieder jaar voor een feestje. Na afloop van de filmavond kan men swingen in de bijgebouwen.

Lees meer

Halve Marathon

De halve Marathon trekt ook dit jaar weer een rijkgeschakeerd publiek naar het centrum van Praag. Wie de halve Marathon wil meemaken, moet er zoals ieder jaar vroeg bij zijn, de inschrijvingen gaan hard. Sportievelingen kunnen ook kiezen voor een plekje langs de zijlijn, dat is niet minder leuk!

Lees meer

Hotspots in Praag

Hotspots in Praag zijn er zeker en men kan in deze stad prima een avondje stappen. Het is een hele ervaring om zij aan zij met de Praagse feestneuzen te dansen, of arm in arm met hen aan het bier te gaan. De hotspots van Praag liggen niet ver van elkaar dus men zwiert zo van de ene naar de andere...

Lees meer

Internationaal Marionetten Festival

Het Internationaal Marionetten Festival geeft de Praagse marionetten de gelegenheid om bij te kletsen met hun houten vriendjes uit andere landen. Ook de poppenspelers zelf treffen elkaar op het Internationaal Marionetten Festival. En u, als toeschouwer, wordt getrakteerd op fantastisch theater.

Lees meer

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Praag behoort tot de allermooiste van Europa. Kosten noch moeite worden gespaard om dit evenement ieder jaar weer tot een geweldig succes te maken. De kerstmarkt in Praag duurt de hele maand december en trekt bezoekers van heinde en verre, vooral om de bijzondere sfeer.

Lees meer

Laterna Magika

Laterna Magika doet uw hart sneller kloppen. Laat u meevoeren in de magische wereld van deze kunstvorm waarbij u steeds opnieuw op het verkeerde been wordt gezet. Laterna Magika is een typisch Tsjechisch experiment. Het geheel is een mystieke optische illusie, die u de rillingen bezorgt.

Lees meer

Marathon van Praag

De Marathon van Praag kan bij voorbaat al niet meer stuk. Deze happening van formaat is ver over de landsgrenzen populair. De Marathon van Praag heeft dan ook de naam een van de meest multiculturele sportevenementen van Europa te zijn. Kom rennen of aanmoedigen en maak natuurlijk de afterparty mee.

Lees meer

Museumnacht

In de Museumnacht stromen de straten vol in Praag. Liefhebbers van cultuur en kunst halen hun hart op tijdens de Museumnacht. Musea, maar ook historische gebouwen en monumenten, openen hun deuren tot in de late uurtjes voor het publiek. Een buitenkansje denken we zo, als u in juni in Praag bent.

Lees meer

Oudejaarsavond

Voor oudejaarsavond kunt u zonder problemen een tripje boeken naar Praag. Het Oude Stadsplein is echt een magisch mooie plek om het nieuwe jaar in te luiden op oudejaarsavond. Praag zindert van feestelijkheden. Het kader van authentieke, historische pracht en praal zorgt voor een unieke sfeer.

Lees meer

Paasmarkt

Op de Paasmarkt in Praag is het een gezellige drukte. De lente zit al in de lucht en misschien botten zelfs de takjes aan de wilgen wel uit. Wie Praag bezoekt in dit hoopgevende jaargetijde, zal zeker in een paasbeste stemming raken tijdens een wandeling over de Paasmarkt.

Lees meer

Praags Horn Festival

Het Praags Horn Festival brengt mensen samen met maar één doel: plezier beleven aan het bespelen van de hoorn. Een hele bijzondere manier om vakantie te vieren. Het Praags Horn Festival is al drieëntwintig jaar een begrip onder hoornspelers en ieder jaar komen er weer nieuwe enthousiastelingen bij.

Lees meer

Praags Winter Festival

Het Praags Winter Festival geeft tijdens de donkerste dagen van het jaar wat kleur aan het verkleumde Praag. Klassieke muziek en knap ballet, ontroerend theater en swingende jazz zijn de hoofdmoten van het Praags Winter Festival. Het grimmigste seizoen laat zich door de Tsjechen heus wel temmen.

Lees meer

Prague Spring International Music Festival

Het Prague Spring International Music Festival barst los in de maand mei. Klassieke concerten van doorgewinterde ensembles èn nieuwe composities van jong talent vormen samen de ruggengraat van dit Prague Spring International Music Festival. Een muziekevenement van de bovenste plank.

Lees meer

Sint Wenceslasdag

Sint Wenceslasdag herinnert de Pragenaren aan een gruwelijke broedermoord en de opmerkelijke wonderen die direct daarna plaatsvonden. Sint Wenceslasdag is de nationale feestdag ter ere van graaf Wenceslas, wiens standbeeld u niet kunt missen, zo midden op het naar hem vernoemde plein.

Lees meer

Theater en klassieke concerten

Theater en klassieke concerten kunt u met recht op uw to do-lijst zetten als u een trip naar Praag boekt. dit wordt een unieke belevenis. U zult nog vaak terugdenken aan de ontroerende momenten die u beleeft bij het zien van een Tsjechisch theaterstuk of het horen van een Praags klassiek concert.

Lees meer