Uitgaan in spannend Praag

Niet alleen de oeroude Burcht bezorgt u kippenvel, ook het uitgaan in Praag doet uw bloed sneller stromen. In de bierkroegen leert u hoe ambachtelijk speciaalbier hoort te smaken.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor een gratis stadswandeling met Nederlandse gids (2 uur).

Bier drinken in Tsjechische kroegen

Houdt u van speciaalbieren? Tijdens het uitgaan in Praag bent u in uw element. De Tsjechen zijn namelijk gek op bier en ze zijn heel goed in brouwen. Zoek in het centrum van de stad een van de typische bierkroegen op, ‘pivnices’ genoemd. Bij U Fleku, de alleroudste van deze bierhuizen, is men zelfs al vijfhonderd jaar onafgebroken aan het tappen. Zo’n beetje sinds de middeleeuwen dus! Dat is een unicum in Midden-Europa en U Fleku is dan ook enorm populair. In Praag betaalt u tussen de een en de vier euro voor een glas bier, afhankelijk van hoe dicht u bij het centrum zit.

Blitse hotspots

En er is meer, véél meer, als het gaat om stappen in Praag. De stad staat niet alleen bol van de gezellige kroegen en biertuinen, maar ook van de hypermoderne clubs. Een echte hotspot is de wijk Zizkov, ten oosten van het station. Deze buurt is erg in opkomst en het aantal blitse uitgaansplekken is er de afgelopen jaren in rap tempo gegroeid. Zizkov is dus een must voor wie niets wenst te missen van nachtelijk Praag. Wilt u liever wat dichter bij het centrum blijven? Dat kan prima. Rondom het Wenceslasplein in de Nieuwe Stad staan de discodeuren net zo wijd open.

Romantische bui? Uitje naar de opera!

Liefhebbers van klassiek komen tijdens het uitgaan in Praag royaal aan hun trekken. Reserveer een plek op het rode pluche en maak een operavoorstelling mee. De Praagse opera straalt een ongekende pracht en praal uit. U kunt kiezen uit het Nationaal Theater in de Nieuwe Stad, het Statentheater in de Oude Stad en de Staatsopera bij het station. Een beroemd operastuk dat permanent vertolkt wordt in Praag is ‘Rulaska’. Het verhaal gaat over een waternimf die een menselijke gedaante aanneemt om bij haar prins te kunnen zijn. In ruil daarvoor mag zij nooit meer een woord spreken. Dit maakt de relatie van het stel er natuurlijk niet gemakkelijker op. Jaja, u maakt een echte sprookjesreis naar Praag…

Praag

Nog meer tips om uit te gaan

Top 5 Praag