Wat is hot in Praag?

Praag is één van de mooiste steden van Europa en werd na de val van het communisme, één van de populairste en druk bezochte Europese steden. Praag is geweldig!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Trek gezellig wat tijd uit om te winkelen in Praag. Dit is uw kans om typisch Tsjechische producten op te duikelen, zoals handgeblazen glaswerk, hoogwaardig kristal, sierlijk zilverwerk en brandewijn van gefermenteerde pruimen. Nog zo’n typisch Praags fenomeen: marionetten. Het poppenspel is hier razend populair en als u er eenmaal door gegrepen bent, wilt u zelf ook zo’n manneke tot leven leren brengen. Naast authentieke koopwaar heeft de stad nog veel meer te bieden. Wie zijn garderobe wil aanvullen kan terecht in de comfortabele passages in de Nieuwe stad en in de winkelstraten rond het Wenceslasplein. Liever de favoriete plekjes van de lokale bevolking ontdekken tijdens het winkelen in Praag? Maak dan een wandeling over de markt. Geniet van de sfeer, de verkooppraatjes, de mooie, verse producten en van het mensen kijken.

Praag, Winkelen Praag

Winkelen

Markten

De markten in Praag zijn absoluut de moeite van een bezoekje waard. Op de Praagse markt proeft u de authentieke Tsjechische sfeer en loopt u kans veel te kopen voor weinig geld. Loop tussen de kraampjes en koop verse groenten en fruit, of zoek een leuk tweedehands kledingstuk.

Lees meer

Metropole

Metropole, met recht een overdekte metropool van winkels, wellnesscentra en eetgelegenheden, ligt aan de rand van Praag. Mocht u het nou echt niet treffen met het weer tijdens uw stedentrip, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een dagje zoet te brengen bij Metropole.

Lees meer

Shoppen in Praag

Shoppen in Praag heeft vele kanten. U komt op uw strooptocht van het ene uiterste in het andere: grote moderne warenhuizen en chique boetiekjes wisselt u af met rommelwinkels vol retrospullen en oude boeken. Daartussenin scoort u mooi Boheems glaswerk, kristal en porselein.

Lees meer

Shopping area's

De Praagse shopping area's zijn handig geconcentreerd rond de twee belangrijkste pleinen van de stad. Het Oude Plein, Staromestské námestí, is zeer aantrekkelijk voor wie op zoek is naar chique. Shopping area's rond het Wenceslasplein, Václavské námestí, zijn populair bij jong en hip.

Lees meer

Warenhuizen

Pragenaren zijn dol op hun warenhuizen. s' Winters, als het koud is, blijven ze hier warm tijdens het inkopen doen, kunnen ze een hapje eten en soms zelfs naar de bioscoop. Tijdens uw stedentrip Praag neemt u natuurlijk een kijkje bij een van deze grote warenhuizen. Ze liggen op de route.

Lees meer