Shopping area's

De belangrijkste winkelgebieden van Praag vindt u in de buurt van het centrale plein in de Oude stad en het Wenceslasplein in de Nieuwe stad. Als u op zoek bent naar origineel handwerk, Boheems glaswerk, aardewerk en porselein zult u in de omgeving van deze pleinen zeker slagen. Ook wie graag kleding koopt, komt tijdens het shoppen in Praag voor een aantal aangename verrassingen te staan. Begin uw Tsjechisch shopavontuur op een van de volgende locaties...

Parížská
Dit is de dure winkelboulevard van de stad. Wandelend tussen de chique huizen vindt u hier vestigingen van beroemde modemerken als Louis Vuitton, Chanel en Cartier. Wie in Praag is mag een uitstapje naar dit gebied niet missen, al is het alleen maar om een poosje te smullen van al het moois in de etalages. Hetzelfde geldt voor de nabijgelegen Vodickovástraat.
Adres: Parížská Trida
Metro: Staromestská

U Stareho Hrbitova
In deze straat in de Joodse wijk, in een levendige sfeer, kunt u terecht als u nieuwsgierig bent naar wat men zoal verkoopt in al die originele winkeltjes en leuke kraampjes. Een grappig souvenir of een leuk cadeautje is hier zo gevonden.
Adres: U Stareho Hrbitova
Metro: Staromestská

Palác Lucerna
In de Nieuwe Stad zijn vele winkelpassages te vinden: heel handig voor de Pragenaren als ze weer eens een van hun koude winters moeten trotseren en toch willen shoppen. Palác Lucerna ligt op een steenworp afstand van het Wenceslasplein en is een van de mooiste en bekendste passages van de stad. In dit prachtige complex vindt u, naast vele leuke winkels, een keur aan theaters, café's, restaurantjes en de mooiste bioscoop van Praag.
Adres: Vodickova 36
Metro: Mustek
Open: ma-vr 9.00–21.00 uur, za 9.00-19.00 uur, zo 10.00-18.00 uur (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Václavské Námìstí (Wenceslasplein)
Dit is het hart van nieuw en modern Praag. Ga hier vooral heen als u op zoek bent naar betaalbare, internationale modemerken als H&M, Zara en Mango. Vestigingen van deze merken hebben zich namelijk in grote getale in de buurt van het plein gevestigd. Verder bevinden de meeste warenhuizen zich in dit gebied.
Adres: Václavské Námìstí
Metro: Mustek