Warenhuizen

U hoeft niet bang te zijn dat u snel uitgekeken raakt op Praag als winkelstad. Naast shoppen in leuke winkelgebieden kunt u er ook uw hart ophalen in een van de grote warenhuizen.

Kotva
Dit is het grootste warenhuis van Praag. Op de bovenste verdieping kunt u lekker pauze nemen in het restaurant en een blik werpen op de stad beneden u. Bij Kotva slaagt u voor kleding, cosmetica, sieraden, parfum en nog veel meer. U treft er ook een supermarkt.
Adres: Námestí Republiky
Metro: Námestí Republiky
Open: ma-vr 9.00-20.00 uur, za 10.00-19.00 uur, zo 10.00-18.00 uur.

Tesco
Tesco is het op één na grootste warenhuis, oorspronkelijk de trots van de communistische groothandelindustrie. Vandaag de dag vindt u er alles wat een modern winkelcentrum doorgaans te bieden heeft. De goed gesorteerde supermarkt op de benedenverdieping is zeer geliefd bij de Pragenaars.
Adres: Narodni 26
Metro: Mustek
Open: ma-za 7.00-21.00 uur, zo 8.00-20.00 uur.

Metropole
Metropole is net even anders, want hier vindt u werkelijk álles onder één dak. Om te beginnen is het winkelcentrum open tot middernacht. Verder beschikt Metropole over een bioscoop en wie het shoppen zat is kan hier zelfs een potje lasergamen of biljarten. Laat u lekker verwennen in het wellness centre of ga een uurtje fitnessen. In het midden van het winkelcentrum is een fontein waar om het uur een muzikale lichtshow te zien is.
Adres: Revnická 1
Metro: Zlicín
Open: 9.00-0.00 uur

Palladium
Palladium was een van de eerste grote winkelcentra in Praag en u vindt er onder andere veel internationale kledingmerken. Ruim 170 winkels zijn verzameld onder het dak van Palladium, waaronder leuke, kleinschalige Tsjechische zaakjes. Het oude gebouw waarin het warenhuis is gevestigd, is een prachtige bezienswaardigheid op zich.
Adres: Námestí Republiky
Metro: Námestí Republiky
Open: ma-wo en zo 9.00-21.00 uur, d-za 9.00-22.00 uur.

Letnany
Winkelcentrum Letnany vindt u ten noorden van Praag. Dit is een zeer groot winkelcentrum waar u met alle gemak een hele dag zoet bent. Merken als Zara, H&M, C&A en Levi's zijn hier vertegenwoordigd. Naast shoppen kunt u hier ook naar de bioscoop en iets nuttigen in een van de vele barretjes of restaurants.
Adres: Veselská 663
Metro: Letnany
Open: 10.00-21.00 uur

Chodov
Nog zo'n groot winkelcentra in Praag is Chodov. Ook hier gaat u niet alleen naartoe om te shoppen, maar ook voor entertainment. Beneden in het winkelcentrum is een immense supermarkt van maar liefst 13 hectare. In totaal zijn er in dit winkelcentrum 213 winkels te vinden en 10 restaurants.
Adres: Roztylská 19
Metro: Chodov
Open: Winkels 09.00-21.00 uur, restaurants 9.00–22.00 uur, supermarkt 7.00-22.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)