Markten

Wie een reisje naar Praag maakt, mag zeker niet weg zonder even een rondgang te hebben gemaakt over de markt. U kunt er tegen zeer lage prijzen terecht voor van alles en nog wat en u proeft er aan het echte dagelijks leven. Praag heeft, naast de versmarkt, ook een aantal vlooienmarkten, waar u leuke authentieke snuisterijtjes op de kop kunt tikken.

Havelska Market
Dit is de grote versmarkt. Deze typisch Praagse markt is een leuk uitstapje. U kunt hier goedkope spulletjes vinden, waaronder antiek en oud speelgoed maar ook knisperend verse groenten en fruit. Deze openluchtmarkt, centrale ontmoetingsplek in de oude stad, is erg geliefd bij de lokale bevolking.
Adres: Havelská
Metro: Mustek
Open: ma-vr 7.30-18.00 uur, za en zo 8.30-18.00 uur

Karlovo Námestí Market
Op deze markt koopt u fruit en groenten en heeft u de keus uit hele bergen tweedehandskleding.
Adres: bij Palackeho námestí, oever van de Moldau
Metro: Karlovo Námestí
Open: ma-vr 8.00–18.00 uur

Markt bij de fontein
De inwoners van de stad doen graag hun inkopen op deze versmarkt. Het is een genot om er een uurtje rond te kijken en te zien hoe de Pragenaren hier hun slag slaan.
Adres: Národní Trída
Metro: Národní Trída
Open: Dagelijks geopend van 7.30–19.00 uur

Kerstmarkt
De markten die in Praag met kerst worden opgebouwd, zijn werkelijk indrukwekkend. Men laat zich er alles aan gelegen liggen om de boel zo mooi mogelijk te versieren: lichtjes, gezellige houten hutten als kraampjes en grote kerstbomen uit de Tsjechische bossen. De Tsjechen zelf komen met drommen tegelijk. Overal kunt u heerlijke traditionele gerechten proeven of een goede pul bier drinken en er zijn leuke handgemaakte spullen te koop.
Adres: Staromestské Námestí en Wenceslasplein
Metro: Staromestská en Mustek
Open: Dagelijks, ook op kerstavond en kerst.

Paasmarkt
Net als de bij de kerstmarkten in Praag wordt ook op de Paasmarkt in april alles uit de kast gehaald. U kunt prachtige handgemaakte spullen kopen, het meest in het oog springend zijn de vrolijke, met de hand beschilderde eieren. De maaksters willen zo'n ei graag ter plekke persoonlijk maken door er met hun fijne penselen een naam of een boodschap aan toe te voegen.
Adres: Staromestské Námestí en Wenceslasplein
Metro: Staromestská en Mustek
Open: Bijna de gehele maand april

(data en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)