De indrukwekkende bezienswaardigheden van Praag.

De binnenstad van Praag is een aanéénschakeling van bruggen, stadspoorten en pleinen met de Prager Burcht en de Karelsbrug als twee van de bekendste bezienswaardigheden.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor een gratis stadswandeling met Nederlandse gids (2 uur).

Praag, toverachtig en onalledaags

De bezienswaardigheden in Praag hebben toverachtige allure. Dat is omdat in deze stad veel prachtig gerestaureerde gebouwen staan die nog uit de middeleeuwen stammen. Daardoor heeft de sfeer iets sprookjesachtigs, iets onalledaags en geheimzinnigs. Laat het karakter van Praag rustig op u inwerken. Kunt u zich voorstellen hoe keizer Karel de Vierde zelf in 1357 de eerste steen legde voor de Karelsbrug? En hoe daarna arbeiders zich in het zweet werkten om de zandstenen blokken te stapelen bij de bouw? Men fluistert dat de brug zo stevig is omdat er honderdduizenden eierschalen door het zandsteen gemalen werden.

Wie woonden er in het Gouden Straatje?

En zo zijn er tientallen, nee honderden magische plekken in Praag. Hoor de legendes over de antieke Praagse Burcht. Niet voor niets staat dit machtige paleizencomplex op de Werelderfgoedlijst. U dwaalt er rustig een dag rond door de kastelen, tuinen en kerken, waaronder de beroemde Sint-Vituskathedraal. Wandel ook door het Gouden Straatje. Wie zouden er door de tijden heen gewoond hebben in de kleurige huisjes? Als u alle antwoorden wilt, ga dan naar het Stedelijk Museum voor spannende geschiedkundige details. Uw mond zal zeker openvallen bij het zien van de 19e eeuwse papieren maquette van Praag. Een Tsjechische lithograaf werkte er elf lange jaren aan.

Mis de Astronomische Klok niet

Op Staromestske Namesti, het enorm grote Oude Stadsplein, proeft u echt de ziel van de stad. Meerdere belangrijke bezienswaardigheden in Praag vindt u aan dit plein. De Sint-Nicolaaskerk bijvoorbeeld, en het Oude Raadhuis, met aan de buitenkant de Astronomische Klok. Mis de processie van de twaalf apostelen niet, de poppetjes komen ieder heel uur uit de klok tevoorschijn. Weer een ander Praag komt u tegen in de wijk Josefov, ooit een geducht joods ghetto. Intens indrukwekkend is het oude kerkhof, waar de doden in vele lagen boven elkaar begraven liggen. Het is nog steeds een waardevolle gedenkplek voor de joden.

Praag

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Praag