De indrukwekkende bezienswaardigheden van Praag.

De binnenstad van Praag is een aanéénschakeling van bruggen, stadspoorten en pleinen met de Prager Burcht en de Karelsbrug als twee van de bekendste bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De bezienswaardigheden in Praag hebben toverachtige allure. Niemand zou er gek van opkijken als er ineens een stoet sprookjesfiguren over de prachtige Karelsbrug zou trekken, maar ook zonder uw fantasie erop los te laten is deze brede, door beelden geflankeerde brug over de Moldau een magische verschijning. En zo zijn er tientallen, nee honderden plekken in Praag. Hoor de oude verhalen die de ronde doen over de Praagse Burcht, het grootste aaneengeregen paleizencomplex ter wereld. En welke mensen zouden er allemaal gewoond hebben in de kleurige huisjes aan het Gouden straatje? Als u alles tot in de finesses wil weten, ga dan snel naar het Stedelijk Museum. Daar vindt u spannende details over de bezienswaardigheden in Praag én een met veel zorg gemaakte, verfijnde maquette van de stad.

Praag

Bezienswaardigheden

Choco Story

Choco Story Praag vertelt zinnenstrelende verhalen over chocolade. Dit museum, een zusje van Choco Story in België, is een must voor snoepkousen. Maak bij Choco Story uw eigen bonbons, verdiep u in de geschiedenis en vindt nóg een aantal redenen om u te buiten te gaan aan het goddelijke goedje.

Lees meer

Dansende Huis

Het Dansende Huis is een knap voorbeeld van postmoderne architectuur. Een kantoorgebouw laten lijken op twee met elkaar dansende mensen: ga er maar aan staan. Het Dansende Huis is een grote publiekstrekker en een gewillig onderwerp voor in de vakantiefotoboeken.

Lees meer

Galerie GHMP

GHMP, de Nationale Galerie van Praag die zich bezighoudt met het exposeren en conserveren van 19e, 20e en 21e-eeuwse Tsjechische kunst, is absoluut een bezoek waard. GHMP is echt een must voor iedere kunstliefhebber. Laat u goed informeren over de locaties en openingstijden.

Lees meer

Gouden straatje

In het Gouden straatje is het een drukte van belang. Het Gouden straatje staat in de top 10 van belangrijkste bezienswaardigheden van Praag en dit is vooral omdat het grote historische waarde heeft. Hier woonden eens immers belangrijke schrijvers en probeerden alchemisten goud te toveren.

Lees meer

Josefov

In Josefov kunt u zich een beeld vormen van de leefomstandigheden door de eeuwen heen van de joden in Praag. Josefov was het getto waar zij moesten zien te overleven, want ook in Praag werden zij lange tijd achtergesteld en gediscrimineerd. Bezoek de begraafplaats met zijn oude, scheve zerken.

Lees meer

Kampa Museum

Het Kampa Museum is alleen al de moeite waard om het idyllische plekje waar u het vindt. Op het beboste eilandje Kampa in de Moldau kunt u naar hartenlust van de natuur genieten. Het Kampa Museum biedt daarna weer het nodige voedsel voor de geest, in de vorm van een mooie collectie moderne kunst.

Lees meer
No text

Karelsbrug

De Karelsbrug is het eerste stadsicoon dat u moet gaan bekijken als u zich heeft geïnstalleerd in uw hotel in Praag. De Karelsbrug brengt u meteen in de juiste stemming voor uw weekend in deze mystieke stad. Bewandel de brug overdag maar kom 's avonds terug, als hij vol in de schijnwerpers staat.

Lees meer

Letnapark

Het Letnapark mag u niet links laten liggen. Hiervandaan maakt u, als er tenminste niet al te veel blad meer aan de bomen zit, de mooiste panoramafoto's van Praag. Het Letnapark ligt op een heuvel en biedt naast een mooi uitzicht ook de nodige verkoeling op warme dagen, plus een lekkere pul bier.

Lees meer

Lobkowiczpaleis

Het Lobkowiczpaleis heeft een bijzondere kunstcollectie onder haar robuuste dak. De familie Lobkowicz laat u meegenieten van zijn kunstschatten. Laat u tijdens uw gang langs de meesters bijpraten met behulp van de zeer populaire, gratis audioguide, in acht talen verkrijgbaar.

Lees meer

Malá Strana

Door Malá Strana kunt u urenlang ronddwalen en de authentieke, nostalgische sfeer proeven. Het ene slingerstraatje is nog pittoresker dan het andere in deze oude buurt. Dring diep door in het hart van Malá Strana en laat u om iedere hoek opnieuw verrassen. Hier vergeet u de tijd.

Lees meer

Marionettenmuseum

In het Marionettenmuseum loopt u tussen de mooiste en oudste poppen van Praag. Deze marionetten hebben al heel wat meegemaakt en velen van hen hebben avond aan avond op de planken van het theater gestaan. Het Marionettenmuseum vertelt u alles over het roemruchte verleden van deze kleine houten helden.

Lees meer

Nové Mesto

Nové Mesto, de Nieuwe Stad, trekt op ieder uur van de dag en nacht. In Nové Mesto gaat u op zoek naar leuke spulletjes en kleding, kunt u lekker uit eten en uitgebreid nachtbraken. De Nieuwe Stad biedt ook veel op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Hier bent u makkelijk vierentwintig uur zoet.

Lees meer
No text

Petrintoren

De Petrintoren vindt u boven op de gelijknamige heuvel, na een flinke klim of een ritje omhoog in de kabelbaan. Het is duidelijk geen origineel Praags ontwerp, deze Petrintoren. De authentieke en ongecultiveerde omgeving hier boven en de magnifieke vergezichten dan weer wel.

Lees meer

Praagse burcht

De Praagse burcht laat een overweldigende indruk achter. Eigenlijk is dit een stadje op zich midden in de stad Praag. De middeleeuwse straten en de vele elegante gebouwen gloeien nog na van de geschiedenis van vele eeuwen. De Praagse burcht vraagt om tijd en om een planning want er is enorm veel te zien.

Lees meer
No text

Sint Vituskathedraal

De Sint Vituskathedraal is al van verre te zien. Herkenningspunt is zijn grote klokkentoren met het barokke topje, waarin de grootste klok van Oost-Europa beiert. Wie de Sint Vituskathedraal bezoekt moet, als het even kan, de torentrappen bestijgen en het machtige gevaarte gaan bekijken.

Lees meer

Slot Troja

In Slot Troja, zomerverblijf van een Tsjechische graaf, krijgt u een beeld van de leefwereld van de 17e-eeuwse adel. Vergaap u aan de weelderige fresco's en de barokke beelden. Slot Troja kijkt uit over een strakke paleistuin, een echte aanrader voor een wandelingetje en een paar mooie fotomomenten.

Lees meer

Spookmuseum

Het Spookmuseum vertelt u verhalen over de onzichtbare inwoners van Praag. In het Spookmuseum maakt u kennis met de Burgemeester Zonder Hoofd, het Verdronken dienstmeisje en de Waanzinnige Barbier. Daal op geestige wijze af in de krochten van het beruchte spookverleden van de stad.

Lees meer

Stadhuis

Het Oude Stadhuis heeft een grote aantrekkingskracht met zijn bonte gevels en zijn ingewikkelde, Astronomische Klok. Praag beleefde belangrijke momenten van zijn geschiedenis op het plein voor het Oude Stadhuis. Het was een hotspot voor handel en zaken, maar er werden ook doodvonnissen voltrokken.

Lees meer

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum van Praag geeft u toegang tot de geschiedenis vanaf de prehistorie, via de Middeleeuwen tot de 18e eeuw. Wat is er veranderd en wat is nog hetzelfde als in het oude Praag? Het Stedelijk Museum beantwoordt deze vragen. Bewonder zeker ook de fenomenale papieren maquette.

Lees meer

Strahovstadion

Bij het Strahovstadion moet u even stilstaan om de sfeer op u te laten inwerken. Eigenlijk zijn er niet veel plekken in Praag die zó door het turbulente verleden van de stad zijn uitgewoond als dit Strahovstadion. Een verleden heeft het absoluut, een heden nog nauwelijks en een toekomst zeker niet.

Lees meer

Stromovka

Stromovka nodigt uit tot spelevaren, luieren en mensen kijken. Praag heeft, net als andere grote steden, zijn groene parken hard nodig. In het Stromovkapark komen de Tsjechen op adem en halverwege een dagje stedentrippen is het hier ook voor toeristen heerlijk bijkomen. Boekje mee en even niks.

Lees meer

Wenceslasplein

Op het Wenceslasplein borrelt en bruist het moderne Praag. Wie het Wenceslasplein van de ene naar de andere kant afloopt, is bijna een kilometer verder. Bewonder hier het beeld van de heilige Wenceslas, bezoek het Nationaal Museum en ga in de winkels een paar Tsjechische kronen stukslaan.

Lees meer