Praagse burcht

Het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld, dat een bezoek meer dan waard is. De schitterende Burcht domineert het stadsbeeld. De eyecatcher van Praag is deze Burcht, ook wel het Kasteel van Praag. De originele Praagse Burcht is gesticht door de oudste vorst van de Pøemysliden, Borovoj. De Praagse Burcht staat vermeld als grootste paleizencomplex ter wereld in het Guinness Book of Records.

St. Vituskathedraal
Door de poort met de "strijdende reuzen" komt u op het voorhof. Steekt u het tweede voorhof over, dan staat u voor de prachtige gevel van de St. Vituskathedraal, waarvan de bouw in 1344 begonnen en in 1929 voltooid is. In de kathedraal hangt een kerkklok van maar liefst 17.000 kilo. Naast de Praagse Burcht en kathedraal kunt u de triforiumgalerij, diverse gebouwen en de tuinen van het complex bezoeken. De Burcht is een "must" voor iedere Praagse stedentripper en dient zeker bovenaan uw lijstje te staan van te bezoeken bezienswaardigheden.

Wisselen van de wacht
U kunt kiezen uit een korte en een lange route bij de bezichtiging van het complex. Daarnaast kunt u de vele gebouwen, kerken en tentoonstellingen ook afzonderlijk bezoeken. Hiervoor moet u dan apart een kaartje kopen. Om 12.00 uur iedere dag kunt u het wisselen van de wacht bijwonen op het eerste binnenhof: dit is gratis.

Adres: Pražský hrad
Tel: +420 224 373 368
Metro: Malostranská
Open: Burchtcomplex: apr-okt 5.00-0.00 uur, nov-mrt 6.00-22.00 uur. Gebouwen: apr-okt 9.00-18.00 uur, nov-mrt 9.00-16.00 uur.
Prijzen: Korte route: CZK 250,-. Lange route: CZK 350,-. U kunt ook losse kaartjes kopen per bezienswaardigheid.
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)