Nové Mesto

De "Nieuwe Stad" of Nové Mesto, ten oosten van de Moldau, is niet zo nieuw als het klinkt. De wijk ontstond reeds in de 14e eeuw onder het bewind van Karel IV. Het centrum wordt gevormd door het immens grote Wenceslasplein en dit plein vormt in principe het hart van Praag.

Winkels en uitgaansgelegenheden
De wijk is gebouwd rond drie pleinen die allen in het verleden voor de handel dienden. Op het Karelsplein werd de veemarkt gehouden, op het Senovážnéplein verhandelde men hooi en het langgerekte Wenceslasplein deed dienst als paardenmarkt. Zo'n honderd jaar geleden werden grote delen van Nové Mesto afgebroken en verrezen nieuwerwetse gebouwen, bijvoorbeeld het Dansende Huis. Winkels, grote warenhuizen, restaurants en uitgaansgelegenheden bepalen vandaag de dag het straatbeeld.

Theater en het Nationaal Museum
U treft in de wijk verder het 19e-eeuwse Nationaal Theater, waarvan de bouw mogelijk werd gemaakt dankzij vrijwillige bijdragen van het volk. Ook zeer de moeite waard is een bezoek aan het Nationaal Museum en een blik op het Raadhuis van de Nieuwe Stad. Ga ook op zoek naar de barokke Sint-Ignatiuskerk die sculpturen, schilderijen en de rijke stucdecoraties van Tommasso Soldati in huis heeft.

Adres: Nové Mesto
Metro: Muzeum/Karlovo Námestí