Wat is hot in Praag?

Praag is één van de mooiste steden van Europa en werd na de val van het communisme, één van de populairste en druk bezochte Europese steden. Praag is geweldig!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Eten en drinken in Praag zorgt voor een goed gevulde maag! De Tsjechische kok is namelijk niet van de muizenhapjes en de man of vrouw achter de tap houdt niet van kleine glaasjes bier. Een typisch lokaal maal bestaat dan ook uit een voedzame soep of een flinke portie vlees of knoedels, gechaperonneerd door een stevige kroes “pivo”, oftewel pils. En dat allemaal voor een zeer vriendelijke prijs. Praag is dus letterlijk een gastronomisch zwaargewicht voor wie van goed, eerlijk eten houdt. Bent u meer van de lichtere hapjes en de subtiele drankjes? Ook dat kan. Want als het gaat om eten en drinken in Praag is men niet alleen trots op traditie, maar ook verrassend internationaal georiënteerd. Overal in en rond het centrum kunt u terecht voor uw favoriete gerecht.

Praag, Diner Praag

Eten en drinken

Bistro Bohemia

Bistro Bohemia is een aanrader voor een lekkere lunch als u het even zat bent om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te snellen. Bistro Bohemia is een van onze favoriete adresjes. Neem de tijd om in dit elegante zaakje even op adem te komen en ga dan met frisse moed weer op pad.

Lees meer

Brasileiro

Brasileiro heeft de naam een van de beste restaurants van heel Tsjechië te zijn. Het zeer kundige, Braziliaanse personeel doet er alles aan om dit waar te maken. Bij Brasileiro mag u eten zoveel u wilt tegen een zeer aantrekkelijke prijs en in een bijzonder hartelijke sfeer.

Lees meer

Buddha Bar

De Buddha Bar heeft de harten van de Tsjechen gestolen. Deze internationale keten heeft in de Oude Stad van Praag een plek veroverd. Bij de Buddha Bar eet u, onder het toeziend oog van de grote Boeddha himself, tongstrelende oosterse gerechten en kiest u uit een keur aan prima wijnen.

Lees meer

Café Imperial

Café Imperial is de trots van menig inwoner van Praag. Hier proeft u de grandeur van het rijke verleden. Café Imperial was de stamkroeg van vele grote namen op het gebied van kunst en cultuur. Zo kwam Franz Kafka er regelmatig een bodempje leggen voordat hij zich weer achter zijn schrijftafel zette.

Lees meer

Café-Café

Bij Café-Café strijkt u bij voorkeur neer voor de lekkere trek... De smakelijkste taartjes van Praag eet u namelijk bij Café-Café. U treft het tentje op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden en kunt dus zonder problemen even afzwaaien naar Café-Café.

Lees meer

Cicala

Cicala is een gezellig familiebedrijf waar met hart en ziel voor u wordt gezorgd. Bij Cicala eet u voortreffelijke authentieke Italiaanse gerechten die met stijl worden opgediend. Oud-president Václav Havel kwam hier graag een vorkje prikken, alsmede andere bekende gezichten uit politiek en film.

Lees meer

Eetgewoonten

De Tsjechische eetgewoonten zijn anders dan de onze. Zo eet men twee keer per dag warm en dan het liefst een stevige, eenvoudige maaltijd. In typisch Tsjechische restaurants staan goulash, varkensvlees en karper op het menu. Verdiep u in hun eetgewoonten en leer daarmee de Tsjechen beter kennen.

Lees meer

Kampa Park

Kampa Park, op de westelijke oever van de Moldau, is een chique restaurant met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als u op uw gemak wilt dineren op een romantische locatie, dan zit u bij Kampa Park gebeiteld. U hebt nog maar één wens: dat er geen einde komt aan de avond.

Lees meer

Lokál Dlouhá

Bij Lokál Dlouhá schuift u aan voor de allerbeste Tsjechische maaltijd. De koks van Lokál Dlouhá zetten hun beste beentje voor om u ervan te overtuigen dat de Tsjechische keuken ook heel exquis kan zijn... Hier heeft de dikke soep een verfijnde smaak en zijn de knoedels van een luchtig beslag.

Lees meer

Metamorphis

Een diner bij Metamorphis, in het hart van Praag, kan alleen maar een succes worden. Daal de oude trappen af naar de eeuwenoude kelder om in een romantische sfeer te eten, of zoek een plekje op de schaduwrijke patio. Metamorphis biedt u livemuziek, kunst aan de muren en een prima keuken.

Lees meer

Pizza Nuova

Pizza Nuova is een echte aanrader voor wie van eerlijke, verse pizza's houdt. Terwijl u vanachter de grote ramen het buitengebeuren in de Oude Stad in de gaten kunt houden, geniet u van prima Italiaans voer bij Pizza Nuova. Niemand komt hier iets tekort want aan zowel grote als kleine eters is gedacht.

Lees meer

Tsjechische specialiteiten

Tsjechische specialiteiten proeven staat vast op uw programma. Zowel op culinair gebied als wat betreft de drank heeft u de keus uit een aantal typisch Tsjechische specialiteiten. Wij praten u alvast een klein beetje bij, zodat u een beginnetje heeft als u de menukaart onder ogen krijgt.

Lees meer

U Fleku

U Fleku staat in alle boekjes over Praag. Niet als restaurant maar eerder als bierkroeg. Bij U Fleku drinkt en eet u volgens oud Tsjechisch gebruik aan lange houten tafels, gezellig met de andere gasten samen. U Fleku moet u zeker afvinken als u alle highlights van Praag gezien wilt hebben.

Lees meer