Wat is hot in Antwerpen?

Antwerpen is voor ons Nederlanders erg aantrekkelijk! Stad aan de Schelde, gezellige cafeetjes, Vlaamse frieten, de Groenplaats en vooral: dichtbij!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Antwerpen heeft een zeer ruim aanbod aan restaurants. Het aanbod per wijk is zeer verschillend. Rond de Keyserlei vindt u diverse tavernes, brasseries en hotel-restaurants. De diamantbuurt staat bekend om zijn koosjere restaurants. Ten noorden van het Centraal Station vindt u met name multi culturele restaurants. Typisch Vlaamse restaurants en cafe's vindt men rond de Grote Markt end de Groenplaats. In het Zuid vindt u een divers aanbod van vegetarische eetadressen, bistro's een eetcafés. Op de Keyserlei zijn de terrasjes goed bevolkt door de 'sinjoren' (zoals de Antwerpenaren uit het centrum worden genoemd), die er een gewoonte van maken om de voorbijgangers gade te slaan.

Antwerpen, Terrasje Antwerpen

Eten en drinken

Brasserie Bonten Os

Brasserie met echte Antwerpse en Italiaanse gerechten. Twee open haarden staan centraal in dit restaurant.

Lees meer

De Negen Vaten

Spaans café en tapasbar aan het Zand. In de vooravond is De Negen Vaten een trendy eetcafé en heeft het een uitgebreide tapaskaart.

Lees meer

De Pelgrom

De Pelgrom is ondergebracht in authentieke 15e eeuwse kelders. De Pelgrom en restaurant De Grootte Ganz zijn Antwerpens meest historische drank-en eetgelegenheden.

Lees meer

Het Elfde Gebod

Gezellig en bijzonder restaurant nabij de Onze-lieve-Vrouwe Kathedraal. Het enorm aantal Maria beelden maken Het Elfde gebod tot een bijzonder restaurant.

Lees meer

Pazzo

Italiaans, Frans restaurant met een zeer uitgebreide wijnkaart. Restaurant Pazzo bevindt zich in een oud pakhuis op de Oude Leeuwenrui .

Lees meer

restaurants in de wijk Zuid en het Eilandje

Ook buiten het historische centrum zijn diverse gelegenheden. In de hippe wijk Zuid en rond 'Het Eilandje' komt u culinair ook zeker aan uw trekken!
WIJK ZUID:
"De Broers van Julienne": bijzonder vegetarisch restaurant dat uitsluitend werkt met natuurzuivere ingrediënten, adres: Kasteelpleinstraat 45-47.

Lees meer

Restaurants in het historisch centrum

Het historisch centrum van Antwerpen kent diverse leuke eetgelegenheden. De keuze is tevens zeer gevarieerd.

Lees meer